DOLAR 14,1029 0.07%
EURO 15,6876 -0.33%
ALTIN 875,170,35
BITCOIN 614953-2,57%
Tekirdağ

PARÇALI BULUTLU

19:01

AKŞAM'A KALAN SÜRE

TBB’DEN BAYRAK AÇIKLAMASI!

ABONE OL
3 Ağustos 2017 11:59
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı dün yerel bir gazetede yer alan haber doğrultusunda basın açıklaması yaptı. Yapılan basın açıklamasında;
“Tekirdağ Şafak Gazetesi’nin 2 Ağustos 2017 tarih ve 6986 sayılı sayısının manşetinde “Türk Bayrağını Kaldıran Büyükşehire İnat Bayrağı Geri Dikti” başlığıyla bir haber yayımlanmıştır.
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ni kötülemeye yönelik yayınları esefle takip etmekteyiz. Habere konu iddia tamamen asılsızdır ve iftira niteliğindedir. Süleymanpaşa ilçemizde kontrol yapmakta olan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Eski Sanayi Sitesi’nde bir işyeri önünde bulunan direkte Türk Bayrağının yanı sıra reklam tabelası bulunduğunu tespit etmişlerdir. Söz konusu direğin üzerinde bulunan tabelanın kullanım şekli, Türk Bayrağı Kanunu ile Reklam ve Tabela Yönetmeliği’ne aykırıdır. Türk Bayrağı Kanunu’nun 7. maddesinde “Hiçbir siyasî parti, teşekkül, dernek, vakıf ve tüzükte belirlenecek kamu kurum ve kuruluşları dışında kalan kurum ve kuruluşun amblem, flama, sembol ve benzerlerinin ön veya arka yüzünde esas veya fon teşkil edecek şekilde kullanılamaz” ifadelerine yer verilmiştir.
Açıklanan nedenlerle işyeri sahibi, Zabıta Müdürlüğü görevlilerince defalarca uyarılmıştır. Gereğinin yapılmaması üzerine, direk kesilmiş ve üzerindeki Türk Bayrağı ile birlikte işyeri sahibine tutanak ile teslim edilmiştir.
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Türk Bayrağını kaldırmamış, tam aksine kanun ve mevzuata aykırı bir şekilde kullanılmasının önüne geçmiştir. Kanun ve mevzuatlara saygılı olan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, geçmişte olduğu gibi bundan sonra da Yüce Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük mirası olan Cumhuriyet’e ve ay yıldızlı al bayrağımıza sahip çıkmaya devam edecektir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı “
denildi.
 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.