DOLAR 14,1029 0.07%
EURO 15,6876 -0.33%
ALTIN 875,170,35
BITCOIN 614953-2,57%
Tekirdağ

PARÇALI BULUTLU

19:01

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Süslü Kadınlar Farkındalık İçin Pedal Çevirdi

ABONE OL
25 Eylül 2018 15:05
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tekirdağ sahil dolgu alanda toplanan yaklaşık 100 süslü kadın, bisiklet kullanımı yaygınlaştırmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla “Süslü Kadınlar Bisiklet Turu” etkinliğinde bir araya geldi. Gurubun gönüllü lideri, Selin Şen:” Amacımız toplumda özgüven kadınlar oluşturmak ve kadına saygıyı artırmak” dedi.
İlk defa 2013 yılında “Dünya Otomobilsiz Kentler Günü” etkinliği kapsamında İzmir’de başlatılan “Süslü Kadınlar Bisiklet Turu”, 100 bisikletli kadının katılımıyla Tekirdağ’da da gerçekleştirildi. Süleymanpaşa ilçesi sahil dolgu alanda toplanan yaklaşık 100 kadın, bisikletlerini balonlarla ve çeşitli eşyalarla süsledi. Daha sonra sahil yolundan Tekirdağ Yelken İhtisas Kulübü önüne kadar gelen kadınlar, tekrar başladıkları yere dönerek yaklaşık 7 kilometre pedal çevirdi.
Süslü Kadınlar Bisiklet Turu” etkinliği Tekirdağ gönüllü temsilcisi, Selin Şen yaptığı açıklamada, “Süslü Kadınlar Bisiklet Turu”‘nun, kadınların bisikletle şehir içinde daha çok ulaşımını sağlayabilmek adına yapılmış bir etkinlik olduğunu söyledi. Şen, ”Bu oluşum hiçbir kurum, kuruluş yada herhangi birinin sponsorluğunda yapılmıyor. Bu etkinlik tamamen özgüveni yüksek kadınların gönüllük esasına göre bir araya gelmesi ile ortaya çıkan bir projedir. Bizlerde Dünyadaki kadınlar gibi günlük kıyafetlerimiz ile bisiklete binebiliriz. Bu amaçla süslendik ve yollara çıktık. Biz Tekirdağlı kadınlar olarak motorlu taşıtları kullanmadan bisiklete binmenin ne kadar keyifli olduğunu göstermek için buradayız. Ve Egzos kokusuna karşı çiçek kokusu diyerek sürüşümüze başlıyoruz” dedi.
Kaynak: ajanstekirdag.com

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.