DOLAR 14,1029 0.07%
EURO 15,6876 -0.33%
ALTIN 875,170,35
BITCOIN 614953-2,57%
Tekirdağ

PARÇALI BULUTLU

19:01

AKŞAM'A KALAN SÜRE

SÜLEYMANPAŞA’DA NEFES KESEN TATBİKAT

ABONE OL
19 Ekim 2022 10:58
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sahil Güvenlik Süleymanpaşa Kolluk Destek Tim Komutanlığı personeli KB-17 Sahil Güvenlik Botu ile Asyaport Limanı’nda “Düzensiz göçmenlerin insan tacirleri tarafından illegal yollar ile Tekirdağ bölgesinde bulunan ticari gemi limanlarından yurt dışına çıkmasına karşı alınacak önlemler ve uygulanacak harekat tedbirleri” konulu eğitim ve tatbikat faaliyeti icra etti.

Tatbikat gereği, bordası beyaz, karinesi kahverengi, 7-8 metre boylarında balıkçı teknesi Asyaport Liman İskelesi’ne yabancı uyruklu bir şahıs bıraktıktan sonra hızla uzaklaştığı ihbarı alınmıştır. İhbarı anında değerlendiren ve vakit kaybetmeksizin KB-17 Sahil Güvenlik Botu ile bahse konu tekneyi arama çalışmalarına başlayan Sahil Güvenlik personeli, Kumbağ önlerinde tekneyi tespit etmiştir. Telsiz ve megafon ile dur ihtarı yapılan teknenin uyarılara dikkate almayarak seyrine devam etmesi üzerine, durdurma manevraları ile tekne durdurulmuş, hava koşullarının olumsuz olması sebebi ile gerekli güvenlik önlemleri alınarak tekne en yakın limana intikal ettirilmiştir. Yapılan detaylı kontroller neticesinde balıkçı teknesinde bulunan 2 (iki) şüpheli şahıs kontrol altına alınmış ve Asyaport Limanı’nın gümrüklü saha olması sebebiyle, Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla şahıslar Tekirdağ Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerine teslim edilmiş olup, eğitim ve tatbikat faaliyeti başarı ile sonlandırılmıştır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.