DOLAR 14,1029 0.07%
EURO 15,6876 -0.33%
ALTIN 875,170,35
BITCOIN 614953-2,57%
Tekirdağ

PARÇALI BULUTLU

19:01

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Süleymanpaşa Belediyesi: Katı Atık Bedelinde %40 İndirim

ABONE OL
4 Şubat 2017 23:25
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Süleymanpaşa Belediyesinden Vatandaşlara katı atık bedelinde indirim müjdesi

Süleymanpaşa Belediyesince 1 Şubat 2017 Çarşamba günü gerçekleşen Belediye Meclis toplantısında alınan bir kararla su faturalarına yansıtılan ilçe belediyesi katı atık toplama bedelinde yaklaşık %40’lık bir oranda ciddi bir indirim yapıldı.

Süleymanpaşa Belediyesi Meclis toplantısında katı atık bedeli ile ilgili ne karar alındı?

1 Şubat 2017 Çarşamba günü Süleymanpaşa Belediyesi Meclis toplantısında katı atık bedeli ile ilgili ne karar alındı?


Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi TESKİ tarafından tahsil edilen su faturalarında yer alan ilçe belediyesi katı atık toplama bedeli tarifesinde yaklaşık yüzde 40’lık bir indirime gidildi. Daha önce 1,36 TL olan ilçe belediyesi katı atık bedeli yaklaşık yüzde 40 indirim ile 84 kuruşa indirildi.

Süleymanpaşa Belediyesinin İndirim İle İlgili Yaptığı Açıklamada

Ekrem Eşkinat: “Çöp toplama maliyetimiz azaldı, vatandaşlarımıza indirim olarak yansıttık” dedi ve Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, “Belediyemizin konutlarda 2017 katı atık toplama ihalesi yapıldı ve ihale sonucu kesinleşti. İhale bizim belirlediğimiz yaklaşık maliyetin 1 milyon TL altında sonuçlandı. Yeni çöp konteynerleri ve işletme giderlerinden yaptığımız tasarrufla da toplamda geçen yılki çevre temizliği maliyetimizden yaklaşık 2 milyon TL tasarruf ettik. Bu tasarrufu da su faturalarındaki ilçe belediyesi katı atık toplama bedelinde indirime giderek değerlendirdik. Bir önceki ayki su faturalarında, bir ton su başına 1,36 TL olan katı atık bedelini 84 kuruşa çektik. Yani yaklaşık yüzde 40 civarında bir indirim gerçekleşmiş olduk. Çöp toplama maliyetlerimiz düşmüşken boş yere vatandaşımızdan fazla bedel tahsil etmek doğru olmazdı. Vatandaşlarımıza bu müjdeyi vermekten mutluluk duyuyorum” dedi.

Katı Atık Bedelindeki İndirim Ne Zaman Başlıyor

Süleymanpaşa belediyesi ilçe sınırları içerisinde katı atık toplama bedeli yapılan yüzde 40’lık indirim Şubat ayı su faturalarına yansıtılacak olup. Şubat ayından itibaren Süleymanpaşalılar tükettikleri 1 ton su karşılığında 1,36 TL yerine 84 kuruş katı atık bedeli ödeyecek. – Tekirdağ Süleymanpaşa Katı Atık Bedeli Ne kadar?

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.