DOLAR 14,1029 0.07%
EURO 15,6876 -0.33%
ALTIN 875,170,35
BITCOIN 614953-2,57%
Tekirdağ

PARÇALI BULUTLU

19:01

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Referandumda Oy Kullanamayabilirsiniz!

ABONE OL
10 Mart 2017 21:03
0

BEĞENDİM

ABONE OL

YSK’nın resmi açıklamasına göre referandumun 16 Nisan 2017 Pazar günü yapılacağı açıklanmıştı. Kayıtlarında düzeltme veya yerleşim yeri adresini değiştirmek isteyen vatandaşlar 26 Şubat 2017 saat 17.00’ye kadar bizzat İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına gitmeleri gerekiyordu.
KONTROL ETMEK GEREKİYOR!
Bilgilerini güncelleyen vatandaşlar 26 Şubat sonrası Yüksek Seçim Kurulu’nun internet sitesinde bulunan “Yurt İçi Seçmen Sorgulama.” sayfasında ki sorgulama formundan kontrol edebilirler. Tüm vatadandaşlarımızın bildiği üzere taşındığınız evinize elektrik aboneliği, su aboneliği, doğalgaz aboneliği, deprem sigortası yaptırmaya çalıştığımızda bizden “UAVT Kodu” istenmektedir.
UAVT NEDİR?
Kısaca sahip olduğunuz meskenin “Ulusal Adres Veri Tabanında” ki kodu denilen bir sayısal numara ile bilgileriniz ilişkilendirilmektedir. Bu sayede “Adres Kayıt Sistemi” sistemi bu numaraları kullanmakta ve “Yüksek Seçim Kurulu” hangi adreste oturduğunuzu, hangi sandık numarasında oy kullanacağınızı tespit etmektedir. Peki bu hayatımızın her alanında karşımıza çıkan bu numarayı hangi kurum(lar) oluşturmaktadır?
UAVT’Yİ KİM(LER) OLUŞTURUYOR!
Birçok kurumun ortaklaşa kullanarak geliştirdiği bu sistemi vatandaş ile sürekli temasta olan İçişleri Bakanlığı’nda “Yerel Yönetim” alanında “Belediyeler” in “İmar ve Şehircilik Müdürlüğü” tarafından yapılan kontroller sonrası inşaat ruhsatları verilerek, meskenlerin “Dış Kapı No”, “İç Kapı No” numaraları tanımlanmaktadır.

BELEDİYENİN ADRESİ BİLE YANLIŞ ve YOK!
Hepimizin bildiği üzere ilimiz 6360 Kanun numarası ile büyükşehir olmuştu. 30 Mart 2014 seçimleri ile de Tekirdağ Merkez ilçesi “Süleymanpaşa” adını almış ve “Süleymanpaşa Belediyesi” kuruldu. Süleymanpaşa Belediyesi’nin internet sitesinde “İletişim” sayfasındaki “Ortacami Mah. Namık Kemal Cd. No:14 Süleymanpaşa/Tekirdağ” adresi yine kendi sitesinde aktif olarak halkın kullanımına açık olan Kent Rehberi sisteminden sorgulandığında, “ESKİCAMİ-ORTACAMİ MAHALLESİ” seçilmesine rağmen “GÜNDOÄžDU-TURGUT MAH.” listelenmekte ve  aşağıdaki resimde de görüldüğü gibi yanlış bir noktayı göstermektedir.

Benzer şekilde DASK’ın sitesinden sorguladığında ise “Süleymanpaşa Belediyesi” nin internet sitesinde belirtilen 14 numara bulunmamaktadır. Listelenmekte olan 2. sayfadan 3. sayfaya geçildiğinde 13’den 15’e atlamaktadır.

GÖREVDE Kİ KAÇINCI GÜNLERİ!
30 Mart Yerel seçimleri ile göreve gelmiş Süleymanpaşa Belediye Başkanı Eczacı Mehmet Ekrem Eşkinat‘ın “İmar ve Şehircilik Müdürlüğü” nün görev ve yetki sorumluluklarında bulunan imar ve ruhsat konuları ile ilgili eleştiriler gündeme geldiğinde yine meclis üyesi iken belediye başkan yardımcısı olarak atamış olduğu Volkan Berkay Çakır‘ı kastederek; “Kendimden çok güvenirim. İmarımızda herhangi bir yanlış işlem yapılmamakta” beyanlarına rağmen, vatandaşların “1076 gündür görevdeler, daha kendi adresleri yanlış gösteriyor” şeklinde ki yorumlarına sebep olmaktadır.
MUTLAKA KONTROL EDİN!
Haberimizde de belirttiğimiz gibi UAVT‘den kaynaklanabilecek olası hatalardan dolayı mutlaka Yüksek Seçim Kurulu’nun internet sitesinde bulunan “Yurt İçi Seçmen Sorgulama” sayfasından bilgilerinizi kontrol etmeniz önerilir.
https://secmen.ysk.gov.tr/ysk/secmenBilgiYurtici.jsp

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.