DOLAR 14,1029 0.07%
EURO 15,6876 -0.33%
ALTIN 875,170,35
BITCOIN 614953-2,57%
Tekirdağ

PARÇALI BULUTLU

19:01

AKŞAM'A KALAN SÜRE

ÖZTRAK “MEMURLAR HÜKÜMETİN DEĞİL, DEVLETİN MEMURUDUR”

ABONE OL
17 Ocak 2023 14:36
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Sözcüsü Öztrak, İstanbul’da hazırlanan Erdoğan Müzesi’nin, Erdoğan’ın müzelik olduğunun ikrarı olduğunu belirterek, “Artık miadı dolmuş, müzelik olmuş Erdoğan’ı hiç kimse kurtaramaz. Ne psikolojik savaş aracı olarak kullanmaya kalktığı, SADAT gibi paramiliter artıklar, ne Pelikanlar, ne de Ebabiller. Korkunun ecele faydası yok. Korkuyorlar. Korktukça çirkinleşiyorlar. Ama unutmasınlar: Korku suçu, suç da cezayı getirir” dedi.

Öztrak “Normal bir demokraside böyle bir görüntü olabilir mi? Olamaz. İşte Avustralya’da yaşananlar… Milli Savunma Bakanı bir toplantı yapıyor. Toplantının bir yerinde, basın, bakana politik sorular sormaya başlayınca, oradaki en yüksek rütbeli asker, bakanın yanına gidiyor. “Arkada bulunan subaylar, kenara çekilebilir mi” diye soruyor. Ve askerler siyasete dekor olmamak için, sahneyi terk ediyor. İşte yönetimde sivilleşme budur. Vesayete karşı olmak da budur. Ama bizde Erdoğan, muhalefete olmayacak sözler söylerken, siyaset yaparken, komutanlar alkış tutuyor. Muğla Valiliği’nin sosyal medya hesabından, AK Parti Genel Başkanının miting videoları yayınlanıyor. Bunlar tam bir parti devleti görüntüsüdür. Güvenlik güçlerini yanına alan bir siyasetçinin, milletin, muhalefetin üzerinde vesayet kurma girişimidir. Bu tabloyu biz de hazmedemeyiz, milletimiz de hazmedemez. Herkes şunu bilsin; memurlar hükümetin değil, devletin memurudur. Hükümetler geçicidir, devlet kalıcıdır. Erdoğan da bu seçimde gidicidir. Onun dünyalığı için, hiçbir devlet memuru kendi ahiretini yakmasın…”dedi.

ÖNÜMÜZDEKİ SEÇİM SIRADAN BİR SEÇİM DEĞİL

“Öztrak konuşmasına şöyle devam etti; “Hayat yaptığımız seçimlerden ibarettir. Bu seçimde nasıl bir hayata sahip olacağımıza, nasıl bir Türkiye istediğimize, hep beraber karar vereceğiz. 2023’te yapacağımız seçim, sıradan bir seçim değildir. Bu seçim; “Söz de, yetki de sadece benimdir” diyen, otokrat bir zihniyetle, “Söz de, yetki de milletindir” diyen, demokrat bir zihniyet arasındadır. Bu seçim; “Dediğim dedik, söylediğim buyruk” diyenlerle, “İstişareye, müzakereye değer verenler” arasındadır. Bu seçim; “Saraya sadakat” diyenlerle, “Devlette liyakat” diyenler arasındadır. Bu seçim; “Doların yeşilini” sevenlerle, “Doğanın yeşilini” sevenler arasındadır. Bu seçim; milletin ufkunu karartanlarla, milletin ufkunu aydınlatanlar arasındadır. Bu seçim; “Rant ve talan” diyenlerle, “Helalinden kazanç” diyenler arasındadır.” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.