DOLAR 14,1029 0.07%
EURO 15,6876 -0.33%
ALTIN 875,170,35
BITCOIN 614953-2,57%
Tekirdağ

PARÇALI BULUTLU

19:01

AKŞAM'A KALAN SÜRE

ÖZTRAK “2 NİSAN’DA SANDIĞI GETİRİN, AĞIZTADIYLA YARIŞALIM”

ABONE OL
3 Şubat 2023 15:37
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Sözcüsü Öztrak, Cumhurbaşkanlığında iki dönemi dolduran Erdoğan’ın anayasa gereği, ancak TBMM’nin seçimi yenileme kararı vermesi halinde üçüncü kez aday olabileceğini belirterek, “Kendi ifadeleriyle, bu ‘Kronometreyi sıfırlamanın’ tek yolu var. O da seçimin, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından yenilenmesi. Hodri meydan! Partiniz Meclis’e, seçimi, 6 Nisan’dan önceki son pazar olan ‘2 Nisan 2023 günü’ yapmak için teklif getirsin. Biz de destekleyelim” dedi.

Erdoğan’a kendi çıkarttığı anayasaya uyma çağrısında bulunan Öztrak, “Hukukun dolambaçlı yollarından medet ummayın. Mağdur yaratmaya kalkmayın. Kaybedeceğinizi anladığınız seçimden, kaçmanın yollarını aramayın. Ağız tadıyla yarışalım. Milletin mihenk taşına hep beraber vurulalım, ak koyun, kara koyun belli olsun. Erdoğan’ı milletimizin oylarıyla, evine göndermenin bir keyfini yaşayalım” diye konuştu.

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati’nin dünyada doğal gaz fiyatlarının düştüğü yönündeki açıklamalarını anımsatan Öztrak, “Dünyada düşen bu fiyatları milletimize yansıtmak için elinizi tutan mı var ne bekliyorsunuz? Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun dün grup toplantısında yaptığı çağrıyı buradan bir kere daha tekrarlıyoruz: Doğalgaz fiyatını, sadece sanayici ve elektrik üreticileri için değil, esnaf için, vatandaş için de düşürün” ifadelerini kullandı.

Nebati’nin faiz ödemelerinin milli gelire, bütçe harcamalarına ve vergi gelirlerine oranının düştüğü yönündeki açıklamalarını da değerlendiren Öztrak, “Bütçede görünen faiz harcamalarına, Kur Korumalı Mevduat hesaplarına, devletin Hazinesinden ödediği, ama Saray’ın ‘Adına faiz demeden verdiği faizi’ eklersek, Nebati Bakanın anlattığı hikaye tamamen yalan oluyor. Övünerek, ‘Önceki yıla göre düştü’ dediği faizin; milli gelire oranı 0,5 puan artıyor, faizin bütçe harcamalarına oranı 2,4 puan artıyor, vergi gelirlerine oranı ise 1,6 puan artıyor” dedi.

Öztrak, Saray Hükümetlerinin ülkeye ve millete, hayatın her alanında, daha önce görülmemiş bir buhranı yaşattığına dikkat çekerek, “Bugün Saray da seçim yaklaşırken sebebi olduğu eşi benzeri görülmemiş buhranı gizlemek için aynı ‘Potemkin Köyleri’ gibi milletin önüne sahte mutluluk hikayelerini koyuyor. Ama midenin gurultusu Saray’ın kuru gürültüsünü bastırıyor” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.