DOLAR 14,1029 0.07%
EURO 15,6876 -0.33%
ALTIN 875,170,35
BITCOIN 614953-2,57%
Tekirdağ

PARÇALI BULUTLU

19:01

AKŞAM'A KALAN SÜRE

16 Nisan Yasaklı Yerler

ABONE OL
15 Nisan 2017 10:45
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Uzun zamandır konuşulan referandum yarın 16 nisan pazar günü oy kullanmak kadar sandığa sahip çıkmakta bir o kadar önemlidir. ” Cumhurbaşkanlığı sistemi ”  için yapılacak olan referandumda ise sandık güvenliği ile ilgili tartışmalar yeniden kamuoyunun gündemine girdi. Her vatandaş gibi oy kullanan kişilerin partiler tarafından sandıklarına sahip çıkmaları dile getiriliyor.
Türkiye bu zamana kadar  hiçbir seçimi ülke çapında bir usulsüzlük nedeniyle iptal etmedi ancak 2014 yerel seçimlerinde yaşanan elektrik kesintileri ve 1 Kasım seçimlerinde oy kullanılan okulların önlerinde ve bahçelerinde beliren plakasız araçlar, siyasi partileri bu konuda daha temkinli olmaya itiyor. Referandumda ”Evet” ve ”Hayır” kampanyaları yapan partilerin hepsi bu konuda eşit düzeyde endişeli sayılmaz ancak hepsinin tedbirli olduğu kesin.
16 Nisan Pazar Günü Kapalı ve Yasak Yerler
Tekirdağ’lı Vatandaşlarımız 16 Nisan Pazar günü , sabah saat 06:00’dan, gece saat 24:00’a kadar her ne suret ile olursa olsun alkollü içki satılmasının, içkili yerlerde umumi içilmesi yasaktır.İçki  satanlar ve içenler hakkında ilgili kanunlar gereği 3 aydan 6 aya kadar hapis cezası verilir. Oy  verme günü, oy verme süresince ( 08:00-17.00 )  saatleri arasında kahvehane, kıraathane, internet kafe gibi bütün umuma açık eğlence yerleri kapalı kalacaktır. Eğlence niteliği taşıyan lokantalarda yalnızca yemek verilecektir.
Referandumda Oy Nasıl Kullanılır?

  • Referandumda oy kullanmak genel veya yerel seçime göre daha basittir, Çünkü sadece EVET veya HAYIR alanlarına mührünüz ile basmanız yeterlidir.
  • Sandık görevlisinin verdiği oy pusulası, zarf ve mührü alarak oyunuzu kullanmak üzere kabine geçin.
  • Sadece EVET veya HAYIR bölümlerine ”TERCİH” mührünü basıyorsunuz ve zarfa koyuyorsunuz.
  • Tercih mührünü sadece tek bir alana basınız her iki alana da basılan mühür geçersiz olmaktadır. Mührü diğer oy alanına taşırmayın.
  • Birleşik oy pusulasında ”EVET” için beyaz, ”HAYIR” için kahverengi bölümler ayrılmıştır.”TERCİH” mührünün bu bölümlerden sadece birine (yazının üstüne de denk gelse) basılması yeterlidir.
  • Görme engelliler, felçliler veya bu gibi bedeni engelleri açıkça belli olanlar o seçim çevresi seçmeni olan ve o sırada sandık alanında bulunan akrabalarından birinin, akrabası yoksa diğer herhangi bir seçmenin yardımı ile oylarını kullanabilirler. Bir seçmen birden fazla engelliye yardım edemez (298/93-2). Sandık kurulu başkan veya üyeleri, engelli seçmenlere yardım etmek amacıyla oy verme kabinine giremez; oy kullanma sırasında yardım edemez.
  • Sandık çevresinde o sandıkta görevli siyasi partilerin ve bağımsız adayların birer müşahitleri seçim günü oy verme ve oyların sayım-döküm ve tutanaklara geçirme işlemlerini sandık kurulunun görevini aksatmayacak şekilde izleyebilirler.
  • Oyunuzu kullandıktan sonra birleşik oy pusulasını, mühürlediğiniz yer dışta kalacak şekilde katlayarak zarfa koyup, sandığa atın ve sandık seçmen listesinde adınızın bulunduğu yerin karşısına imzanızı atınız.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.