DOLAR 14,1029 0.07%
EURO 15,6876 -0.33%
ALTIN 875,170,35
BITCOIN 614953-2,57%
Tekirdağ

PARÇALI BULUTLU

19:01

AKŞAM'A KALAN SÜRE

NAMIK KEMAL BÖLGE TİYATROSU YEDİ KOCALI HÜRMÜZ OYUNU İLE PERDELERİNİ AÇTI

ABONE OL
27 Ekim 2022 14:56
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Süleymanpaşa Belediyesi ve Tekirdağ Namık Kemal Bölge Tiyatrosu işbirliği ile Geleneksel Türk Tiyatrosunun en önemli örneklerinden biri olarak kabul edilen 7 Kocalı Hürmüz isimli müzikal sahnelendi.

Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi’nde sahnelenen oyunda 25 oyuncu sahne alırken, Sadık Şendil’in ölümsüz eserinin sahne uyarlamasını Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcıları Sabri Çınar ve Hüseyin Uzunlar da izledi. Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi ana salonu, tarihi günlerinden birini yaşarken, 400 kişilik salonda oyunu 600’ün üzerinde sanatsever izledi. Yaklaşık 2 saat süren oyun, izleyicilerden tam not alırken, oyuncular finalde dakikalarca alkışlandı.

BAŞKAN YARDIMCISI ÇINAR: “SANATIN VE GENÇLERİN DESTEKÇİSİYİZ”

Oyunun ardından sahneye gelen Başkan Yardımcıları Çınar ve Uzunlar, oyunculara ve teknik kadroya çiçek sunarak tebriklerini ilettiler. Sabri Çınar, Süleymanpaşa Belediyesi olarak sanata ve gençlere çok önem verdiklerini dile getirdi. Süleymanpaşa’da yaşayan gençlerin sanatla iç içe olmalarını her daim desteklediklerini ifade eden Çınar, 70 yılı geride bırakan ve dünyanın en uzun ömürlü amatör tiyatro topluluğu olan Namık Kemal Bölge Tiyatrosu’nun yaşatılmasına katkı veren, sahne önünde ve arkasında emek veren herkese teşekkür etti.

REJİSÖR BATIR’DAN TEŞEKKÜR

Rejisör Senem Batır ise Tekirdağ’ın yetiştirdiği Usta Tiyatro Sanatçısı Merhum Yılmaz İçöz’ün mirası olan Namık Kemal Bölge Tiyatrosu’nu yaşatmak için öğrencileri olarak çalışmalara devam ettiklerini ifade etti. Bu çabalarına büyük katkı veren Süleymanpaşa Belediyesine teşekkür eden Batır, özellikle dekor ve kostüm gibi maddi desteklerin yanı sıra belediyenin tüm imkânlarını kullanabildikleri için duydukları memnuniyeti dile getirdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.