DOLAR 14,1029 0.07%
EURO 15,6876 -0.33%
ALTIN 875,170,35
BITCOIN 614953-2,57%
Tekirdağ

PARÇALI BULUTLU

19:01

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Mutlukent adı nereden geliyor? [MUTLUKENT YAZI DİZİSİ-1]

ABONE OL
18 Temmuz 2017 16:09
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Süleymanpaşa Haber olarak 13 Haziran 2017’de “Mutlukent Yazı Dizisi Başlıyor€¦” duyurumuzun ardından yaklaşık 1 aylık bir süre geçmesinin ardından, Süleymanpaşa Belediyesi’nin kuruluş aşamasında belirlemiş olduğu “Mutlu bir Ailedir Süleymanpaşa” sloganı sonrası belediyeye bağışlanan, Süleymanpaşa Belediyesi’nin %100 hissesine sahip olduğu Mutlukent A.Ş. ile hem belediye hemde belediyenin şirketinin vatandaş yararına yapmış olduğu icraatlerden söz edeceğiz. Kimi zaman editörlerimize ulaştırılan iddialar kimi zamanda halka açık resmi kaynaklardan edinilebilecek yazılı ve görsel materyallerle ile yazı dizimize başlıyoruz.
MERKEZ’DEN SÜLEYMANPAŞA’YA!
12 Kasım 2012’de TBMM’de kabul edilen 6360 sayılı kanun ile Tekirdağ merkez ilçesinin kaldırılması sonucu ilçemizin adı ilk olarak “Süleyman Şah” olarak anılırken son dakika düzenlemesi ile Süleymanpaşa olduğu birçok sosyal paylaşım sitesinde ve haberde yer almıştır. Süleymanpaşa ile detaylı bilgi bu bu yazıdan edinebilirsiniz. 30 Mart seçimleri ile eski adı ile Tekirdağ Merkez ilçesini kazanan Cumhuriyet Halk Partisi seçim adayı olarak gösterdiği Eczacı Mehmet Ekrem Eşkinat ile kurulan Tekirdağ ili Süleymanpaşa ilçesinin ilk belediye başkanı olmuştu.
SÜLEYMANPAŞA’DAN MUTLUKENT’E!
Göreve geldiği günden itibaren sosyal belediyecilik anlayışı ile ön plana çıkacağını belirten Eczacı Mehmet Ekrem Eşkinat belediye bünyesinde yaptırmış olduğu kurumsal kimlik çalışmalarında “Mutlu bir ailedir Süleymanpaşa” sloganından sonra belediyeye hibe edilerek kazandırılan şirketin adını da “MUTLUKENT – MUTLUKENT ESENLİK HİZMETLERİ KÜLTÜR VE SANAT A.Ş.” olarak değiştirilmesi için Süleymanpaşa Belediye Meclisine öneride bulunması sonrası alınan kararla adı değiştirildi.
Gerek Süleymanpaşa Belediye meclisinde yer alan siyasi parti grupları tarafından gerekse sosyal medyayada sürekli eleştirilen şirketin adının nereden geldiği konusunda dikkat çekici bir iddia ortaya atıldı.
MEÄžERSE ADI ORADAN GELİYORMUŞ!
Süleymanpaşa Belediye Başkanı Eczacı Mehmet Ekrem Eşkinat’ın “Mutlukent” adını göreve gelmeden önce ikamet ettiği Ankara ili Çankaya ilçesinde bulunan Mutlukent Mahallesinden geldiği iddia edildi.
İDDİA GERÇEK Mİ?
Ortaya atılan iddianın bahse konu olan kişi tarafından kolaylıkla ispatlanabileceği, daha önce “turkish citizenship database” olarak 2009 yılı itibariyle “49,611,709” Seçmen bilgilerinin internete sızması ile haberlerden kolaylıkla bu bilgileri içeren internet sitelerinden sorgulanabildiğinide ekledi.

NASIL TEYİT EDİLEBİLİR?
Her ne kadar bu sitelere erişim BTK kararı ile sürekli engellenmesine rağmen bu tür sitelerin mantar gibi türediği rahatlıkla görülebilmektedir. Örneğin http://trdbo.com adresinde kişilerin Türkiye Cumhuriyet Kimlik numarası ve adresi kapatılmış olmasına rağmen http://genealogic.review adlı internet sitesinde yapılan sorgulamada adres ve bilgiler açıkça gözükmektedir. Editörlerimizde kendi bilgileri ile yaptığı sorgulamalarda bilgilerin doğru olduğunu teyit ettiler. Bilgi güvenliği ve kötüye kullanım açısından bahse konu olan site BTK kurumuna editörlerimiz tarafından şikayet edilecektir.
HEM ŞİRKET ADI HEM SLOGAN!
Haberimiz dolasıyla görüştüğümüz iddia sahibi Süleymanpaşa’lı vatandaşımız ise sitemkar bir şekilde ilçemizin adını seçemediği gibi Ankara’dan gelen belediye başkan adayının kazanması ile sloganını bile seçemediklerini, 2 sene sonra belki de tekrar aday adayı bile olamayacak bir belediye başkanının yüzünden bu uygulamanın devam etmesinden büyük bir üzüntü duyduğunu dile getirdiler.
Haftaya Mutlukent yazı dizimizin ikincisi ile siz değerli okuyucularımıza edindiğimiz bilgileri ulaştırmaya devam edeceğiz.
Sağlıcakla kalın, MUTLU KALIN 🙂

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.