DOLAR 14,1029 0.07%
EURO 15,6876 -0.33%
ALTIN 875,170,35
BITCOIN 614953-2,57%
Tekirdağ

PARÇALI BULUTLU

19:01

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Mobbing Gazeteci Nijat Ayvaz’ı vurdu

ABONE OL
13 Ekim 2016 18:23
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mobbing / Gazeteci / Nijat Ayvaz

Tekirdağ’da basına ve gazetecilere verilen öneme geçmeden şu hatırlatmayı yapmalıyım; pkk’yı savunan, pkk yöneticilerini televizyona çıkaran, terör propagandası yapmasına izin veren,  televizyonların kapatılmasına tepki gösteren CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve Barış Yarkadaş, CHP Belediyesinin Tekirdağ yerel basınına ayrımcılık yapması, saldırması, belediyeye sokmaması konusunda niye sesiz kalıyor? 

 

Sayın Kılıçdaroğlu, bu sözü geçen televizyonlara açıklamaları ile sahip çıkarken; “Cumhuriyet Halk Partisi’nin belediyesi olan Tekirdağ’da gazetecilerin her türlü baskı ve şiddet ile karşı karşıya bırakılmasına neden sesiz kalıyor?…”

 

Tekirdağ’da CHP’nin, Kılıçdaroğlu’nun ilgisini çekmek için bir örgüte karşı sempatizan mı olmak lazım? Bizim gazeteci olarak böyle bir misyonumuz olamaz. Ama, bu demek değildir ki, bir örgüt misyonumuz yok diye, Büyükşehir Belediyesi ve ilgili kurumlarında yolsuzluk ve yapılan usulsüzlüklere göz mü yumacağız? Sizlerde bizi bildiğiniz halde görmezden geleceksiniz!

 

İşte biz Gazeteci/Yazar Nijat Ayvaz ve Özer Enginler’den oluşan “Lambadaki Cin” ekibi olarak, ortaya çıkarttığımız belgeler ile video haberlerini yaparak, halkımızı haberdar ettiğimiz yolsuzluk ve usulsüzlükler için, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve TESKİ Genel Müdürü Dr.Şafak Başa tarafından ”üç harfli kötü çocuklar” olarak ilan edildik. 

 

Hatırlayın; “Çorlu’da Tekirdağ Büyükşehir Belediye’sinin basın toplantısında Gazeteci/Yazar Nijat Ayvaz’ın Marmaraereğlisi’nin  CHP’li  Belediye Başkanı İbrahim Uyan tarafından gırtlağı sıkılarak Milletvekilleri Faik Öztrak ve Emre Köprülü’nün yanı sıra, 11 CHP’li Belediye Başkanı ve onlarca basın mensubunun gözleri önünde  tehdit edildi. (Ulusal haber oldu.)

 

Kendi demokrasilerini “bizi belediye’ye sokmamakla, halkın doğru haber alma özgürlüğünü engelleyerek” ilan ettiler.

 

Yetmedi, hakkımızda açtıkları sayısız davalarda, biz şu suçları işlemedik diyemediler. Açtıkları davalar, hakaret davaları ile sınırlı kaldı. Akıllara gelebilecek her türlü iftira atıldı, baktılar tutmuyor maya sağlam…

 

Bu da yetmedi, Nijat Ayvaz’a çalıştığı gazetede çok ağır ”Mobbing” uygulanarak, haberleri engellendi. Aynı şirkete ait diğer günlük gazeteden kendilerine bağladıkları sözde gazeteciye Nijat Ayvaz’a hakaret içeren yazılar yazdılar. Tüm bunlara Nijat Ayvaz’ın Yazı İşleri Müdürlüğünü yaptığı Trakya Gazetesinin sahibi aynı zamanda Trakya Gazeteciler Birliği Derneği Başkanı Naci Akyazı nasıl müsaade etti? Nijat Ayvaz,   kendisine tüm bu yapılanlardan yılmadı, kalemini satmadı, direndi. Baktılar olmuyor; “en sonunda Gazeteci/Yazar Nijat Ayvaz’ın gazetedeki işine son verildi.” Peşinden TESKİ ve Kadir Albayrak’la ilgili haberler, malum gazetede flaş haber olarak çıkmaya başladı. E ne de olsa emir büyük yerden.

 

Belediyede işinden edilen çalışanların hakkını aradığımız haberler sonunda, Nijat Ayvaz’ı da vurdu! O da işsiz bırakıldı, ekmeğiyle oynandı. Sosyal demokrat CHP’liler neredesiniz? Sizin basına özgürlük sloganlarınız, Güneydoğu’dan Trakya bölgesine neden hiç uğramaz? Tekirdağ’ın CHP Milletvekilleri yok mu? İl, İlçe Örgütü nerede? Tekirdağ Cumhuriyet Halk Partisi’ni kendine göre şekillendiren Sn.Faik Öztrak, siz neredesiniz? Nijat Ayvaz’ın işsiz kalması yoksa sizin de mi hoşunuza gitti?

 

Biz “Lambadaki Cin” video haber programımızla Tekirdağ halkının çıkarlarını 11 İlçe’de sonuna kadar aramaya devam edeceğiz. Susmayacağız, susturamayacaklar.

Tekirdağ Halkına Saygılarımla

Özer Enginler

www.bizimgazete.org alıntıdır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.