DOLAR 14,1029 0.07%
EURO 15,6876 -0.33%
ALTIN 875,170,35
BITCOIN 614953-2,57%
Tekirdağ

PARÇALI BULUTLU

19:01

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Meğerse sahildeki heykeller…

ABONE OL
12 Mayıs 2019 19:29
0

BEĞENDİM

ABONE OL

31 Mart 2019 yerel seçimlerinin üzerinden 1.5 ay geçmesinden sonra internet sitesinde yayınlanan 2018 yılı Faaliyet Raporunda yer alan IV. BİSANTHE ULUSLARARASI TAŞ HEYKEL SEMPOZYUMU kapsamında yapılan heykellerin açıklamalarına yer verildi.

Vatandaşlar tarafından geçtiğimiz 5 yılda sürekli eleştirilen Eski Süleymanpaşa Belediye Başkanı Eşkinat’ın göreve geldiği yıl başlattığı ve 2018 yılında 4. gerçekleştirilen BİSANTHE ULUSLARARASI TAŞ HEYKEL SEMPOZYUMU‘nu sonucu ortaya çıkan heykellerde seçim sürecinde çokça eleştirilmişti.

Sosyal medya hesaplarımıza ulaşan bir vatandaşımız heykellerin rahip ve tanrılar ile alakalı olduğunu iddia etti. İddiasına kanıt olarak Süleymanpaşa Belediyesi’nin internet sitesinde yer alan 2018 yılı Faaliyet Raporu’nu gösterdi.

İŞTE O AÇIKLAMALAR!

Süleymanpaşa Belediyesi’nin internet sitesinde halka açık olarak yayınlanan Faaliyet Raporları sayfasında yer alan 2018 Yılı Faaliyet Raporu‘nun 152. sayfasında IV. BİSANTHE ULUSLARARASI TAŞ HEYKEL SEMPOZYUMU kapsamında yapılan heykellerin açıklamaları aşağıdaki şekilde olduğu gözükmektedir.

ESER ADI : BİR BAKÜS RAHİBİNİN BAŞKALAŞIMI
SANATÇI : FRANCO DAGA
ÜLKE : İTALYA
Sanatçı Eserinde tarih boyunca insan ve üzüm ilişkisinin bir yorumu olarak değerlendirmiş. Mitolojide asma ağaçlarından sorumlu olan Baküs rahiplerinden biri (Bacchant), bu metaformozda asma ağacına dönüşmektedir.

ESER ADI :BAKÜS
SANATÇI :SNEJANA SİMEONORA
ÜLKE :BULGARİSTAN
Heykelin baş kısmında üzüm motifleri ve şarap tanrısının rünik yazısı bulunmaktadır. Saç bukleleri ve sakal eklenerek zarafeti arttırılmıştır.

VATANDAŞ TEPKİLİ!

Editörlerimize ulaşan iddia sahibi Süleymanpaşa’lı vatandaşımız duruma tepkisinde ise Mübarek Ramazan ayında çoğunluğu müslüman ülkemizde ve şehrimizde bu tür heykellerin yer almasından üzüntü duyduğunu, şehrimizin tarihe iz bırakmış kişilerin heykellerinin yerine bu tür heykellerin yapılmasından üzüntü duyduğunu dile getirdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.