DOLAR 14,1029 0.07%
EURO 15,6876 -0.33%
ALTIN 875,170,35
BITCOIN 614953-2,57%
Tekirdağ

PARÇALI BULUTLU

19:01

AKŞAM'A KALAN SÜRE

KILIÇDAROĞLU TEKİRDAĞ’DAN SESLENDİ: “İNANIN! BU ÜLKEYE BAHARI BERABER GETİRECEĞİZ”

ABONE OL
28 Nisan 2023 16:17
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte Tekirdağ mitinginde on binlerce Tekirdağlıya seslendi.

Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen miting öncesi alan Türk Bayrakları ile süslenirken Tekirdağ’ın ilçelerinden de gelen Millet İttifakı destekçisi on binlerce Tekirdağlı sırasıyla Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu coşku içinde dinlediler.

Yaklaşık 1 saat gecikmeyle başlayan miting de ilk olarak sahneye Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş çıktı.

Alkışlarla sahneye gelen Mansur Yavaş yaptığı konuşmada şunları söyledi:

MANSUR YAVAŞ: “21 YILDAN SONRA SÖYLEYECEK SÖZÜ OLMAYANLAR SADECE İFTİRA ATIYORLAR”

“İnşallah 14 Mayıs’ta değişimin öncüsü bu gençler olacak. İlk seferde bitirecekler inşallah. Bir seçime giriyoruz. Artık bizde alışkanlık yaptı. Seçime değil sanki savaşa giriyoruz. Rakiplerimiz inanılmaz bir şekilde nefret tohumları atarak seçime giriyor. Ben isterdim ki yapacaklarını anlatsınlar. 21 yıldan sonra söyleyecek sözü olmayanlar sadece iftira atıyorlar.

“BUNLAR SEÇİMİN KAZANMAK İÇİN HER ŞEYİ YAPARLAR”

2019 yılında seçimi kaybedeceklerini anlayınca bize de iftira attılar. Şimdi attıkları iftiraların aynısını Millet İttifakı’na atıyorlar. ‘Sayaçları PKK okuyacak, faturaları DHKPC’li teröristler getirecek’ dediler. Buna inanılır mı? Bu iftiralara ancak deliler inanır. Seçimi kazandık. O günlerde devletin bekası gider dediler. İlk seçilir seçilmez o söktükleri tabelaları duvara çaktık. Baktılar ki söyledikleri havada kaldı. Bize o iftiraları atanlar Osman Öcalan’ı televizyona çıkarıp yedek kuvvetlerini sahaya sürdüler. Osman Öcalan PKK’lı değil mi? İmralı’dan gelen mektupları okudunuz. Bunlar seçimin kazanmak için her şeyi yaparlar.

“İŞGAL ALTINDAKİ BELEDİYEDEN ANKARA’YI KURTARDIK”

‘Şampanya ile kutlayanları mı sabah namazını kılanları ı seçeceksiniz’ diye iftiralara devam ettiler. Biz işgal altındaki belediyeden Ankara’yı kurtardık diye sabah şükür namazı kıldık ve hemen göreve başladık. Bunların yaptığı siyaset değil nefret, korku siyaseti. Korku insana neler söyletiyor. 3 defa terörist başını serbest bırakmak için meclise yasa getirdiler. Orada CHP milletvekillerinin protestosu ile geri çekmek zorunda kaldılar. O bebek katili cezasını çekmeden hiçbir şekilde çıkamayacak! O seçimi kazanmak için her türlü sözü verirsiniz. Daha önce kaç defa İmralı’ya heyet gönderdiniz. Aynı görüşleri savunan partiyi yanlarına aldılar. Madem ittifak değiliz utanıyoruz diyorsunuz da milletin karşısına niye getirdiniz. PKK’nın Türk Bayrağı ile sorunu var HÜDAPAR’ın da sorunu var. Kimle kimin mücadele ettiğini görün.

“KUL HAKKI YETİM HAKKI YİYENLERİN HEPSİNDEN HESABI SORULACAK”

Ya millet ittifakını iktidara getireceksiniz Kılıçdaroğlu 13. Cumhurbaşkanı olacak. Ya da faturalar daha da pahalı, işsizlik artmış, öğrenciler hayal kuramayacak duruma gelecek. Maalesef bunlarla baş başa kalacaksınız. 21 yıldır yapamadığını hala vaat etmek isteyenler eder. Artık deniz bitti. Durum kötü. Ayın 15’inden sonra göreceksiniz kul hakkı yetim hakkı yiyenlerin hepsinden hesabı sorulacak. Unutmayın; birleşe birleşe kazanacağız!”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın ardından kürsüye DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan davet edildi. Sözleri sloganlar sık sık kesilen Ali Babacan yaptığı konuşmada şunları söyledi:

ALİ BABACAN: “KUSURA BAKMASINLAR BİZ VATANDAŞIMIZIN SOFRASINA GÖZÜMÜZ GİBİ BAKMAK ZORUNDAYIZ”

Avrupa Birliği ile aramızda 200 km var. Onların yüzü gülüyor, Tekirdağlı hemşehrilerim eziyet çekiyor. Biz ülkemizi çok seviyoruz. Vatanımızı, toprağımızı, insanımızı çok seviyoruz. Bu hak mıdır? Revamıdır? Bir kilo soğan 30 TL kıyma 400 TL. Bunu söyleyince bakmayın soğana diyorlar. Vatandaşın derdi bu. Kusura bakmasınlar biz vatandaşımızın sofrasına gözümüz gibi bakmak zorundayız.

“HERKESİN CEBİNDEKİ BU PARADAN 124 DOLARI KİM ÇALDI”

Türkiye son 5 yıldır sürekli olarak fakirleşiyor. Kim Türk Lirası cinsinden gelirle yaşıyorsa herkes kaybetti. Bir avuç insan kazandı, bütün Türkiye kaybetti. Enflasyon yoluyla kaybettirdiler. Gerçekten çok üzülüyoruz. 200 tl tedavüle ilk 2009 yılında çıktı. O yıl tam 134 dolar ediyordu. Şimdi 10 dolar bile etmiyor. Kapalı çarşıda ayrı, bankada ayrı, döviz bürosunda ayrı fiyatla işlem görüyor. Memleketi Özal öncesine döndürdüler. Bu paralar arasında 124 dolar fark var. Herkesin cebindeki bu paradan 124 doları kim çaldı.

“EMEKLİ MAŞI TEMEL GIDA İHTİYACINA BİLE YETMİYOR”

Bir zamanlar vatandaşın sofrası buzdolabı zenginleşmişti. Artık bir araba almak hayal, bir ev almak imkansız. Evlenemiyor insanlar. Bir düğün yapmak kaç para.?Maalesef ülkenin durumu bu ve o iyi dönemlerde kimse çıkar telefonunu göster diyemiyordu.  Emekli maşı temel gıda ihtiyacına bile yetmiyor. Ne oldu o günlere. Nasıl geldik bu günlere diye sormak lazım. Enflasyon hırsızlığın en modern yöntemi oldu. Cumhuriyet tarihinin en yüksek enflasyonu geçen yıl gerçekleşti. Türkiye hiçbir zaman böyle yüksek enflasyon görmemişti; bunlar sayesinde gördü.

“HUKUK VE ADALETİ HER GÜN AYAKLAR ALTINA ALIP EKONOMİYİ DÜZELTEMEZSİNİZ”

Yıl 2013 kişi başına düşen mili gelir 12 bin 500 dolar. Biz hedef koyduk 2023 yılında 25 bin dolar olur dedik. Şu an 10 bin 500 dolara düştü. 10 yıldır bu ülke geriye sarıyor. Gençlerimizin umudu kararıyor. Ekonomide dünya sıralamasında 16’dan 21’e düştük. Hukuk ve adaleti her gün ayaklar altına alıp ekonomiyi düzeltemezsiniz. Çetenin mafyanın cirit attığı Sinan Ateş’lerin vurulduğu bir hale geldik. Nereden nereye görüyorsunuz değil mi? Arabulucu güçlü itibarlı Türkiye’den ondan bundan para isteyen bir hale geldik.

“HEP BERABER BU ÜLKEYİ YENİDEN AYAĞA KALDIRACAĞIZ”

Endişeye gerek yok. Bu ekonomik kriz inşallah dürüst ve ehil kadrolar işbaşına geldiğinde çözülecektir. 6 ayda ülke bu krizden çıkar. En fazla 2 yılda enflasyon tek haneye iner. Türkiye bunu başardı yine başarır. Türkiye’nin yarınları elimizde. Hep beraber bu ülkeyi yeniden ayağa kaldıracağız. Koşmaya başlayacağız ve bu ülke kanatlanacak.

“TENCERE KAYNAMAYINCA OLMUYOR”

Bunlar hayal değil. Tencere kaynamayınca olmuyor. Et yerine dert kaynayınca hükümetin değişme zamanı geldi demek. Bu ülke zamanında çok büyük şeyler başardı. İşe yani başlayanlar krediyle de olsa araba alıyordu. Emeklilerimiz maaşlarıyla rahat geçinip kenara birikim de yapabiliyorlardı. İnanın çok güzel günler geliyor. Güveni oluşturun gerisi çok kolay. Nasıl ki 2001 krizi sonrası refahı yaşadıysak 2009 sonrası Türkiye güçlenip ayağa kalktıysa bu krizden de çok güçlü çıkacağız. Hep beraber yapacağız inşallah.

“GÜVEN ÇOK ÖNEMLİ. GÜVEN, GÜVEN, GÜVEN…”

Güven olmayınca olmaz arkadaşlar. Güven çok önemli. Güven, güven, güven… Peki güven nasıl oluşur? 8 maddede size özetleyeyim. 1) Doğruyu söyleyeceksin 2) Söz verince tutacaksın 3) Emanete hıyanet etmeyeceksin 4) Adaletten asla sapmayacaksın 5) Ehliyetli, liyakatli kadrolarla çalışacaksın 6) İstişare ile yöneteceksin. 7) Şeffaf olacak çalmayacaksın 8) Hesap vermeye hazır olacaksın. Bunu yapın korkmayın, güveni oluşturursunuz.

“TEKİRDAĞ KARARINI VERMİŞ”

Aslında bir referandum var bu seçimde. 2 tercihli. Ama aslında asıl tercih otoriterlik mi? Demokrasimi?  Bu seçimde öfke mi nefret mi yoksa sevgi mi kazanacak? Kriz mi huzur mu? İstişaresiz karar veren tek akıl mı ortak akıl mı? Tekirdağ bunun cevabını biliyor. Kara kış mı bahar mı? Cevap basit. Tekirdağ bu işi bitirmiş. Tekirdağ kararını vermiş.”

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın ardından ise büyük bir coşku ile Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu geldi. Kemal Kılıçdaroğlu’nun sahneye çıkışı meydanı dolduran on binlerce insanın coşkusunu arttırırken Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yaptığı konuşmada şunları söyledi:

KEMAL KILIÇDAROĞLU: “GENÇLER TÜRKİYE’NİN KADERİNİ DEĞİŞTİRECEK OLANLAR SİZLERSİNİZ”

3 kemallerin kentindeyiz. Muazzam kadim bir kentteyiz, Tekirdağ’dayız. Tekirdağ’da bu seçimler ilk kez sandığa gidip oy kullanacak gençlerin sayısı 61 bin 262 kişi. Türkiye genelinde de 5 milyonu aşkın genç Türkiye’nin kaderini değiştirecek. Gençler Türkiye’nin kaderini değiştirecek olanlar sizlersiniz. Türkiye’ye özgürlüğü getirecek sizlersiniz. En büyük güç sizin elinizde.

“KÖY OKULLARINI AÇIP 100 BİN ÖĞRETMEN ATMASI YAPACAĞIZ”

Özellikle 6 partinin yöneticilerine seslenmek istiyorum. ‘Nasıl olsa yendik’ sakın o havaya kapılmayın. Sanki 1 kişilik fark varmış gibi çalışacağız. Son ana kadar mücadele edeceğiz. Kul hakkı yiyenleri iktidardan götürmek için mücadele edeceğiz. Bay kemal sözünden dönmez. Dönmeyeceğiz. Ufkunuzu açacağım. Torpili kaldıracağım. KPSS’ye girip puanınızla yerleşeceksiniz. Mülakat olmayacak. Kazanacaksınız ve atamanız olacak.  Köy okullarını yeniden açacağız. 100 bin öğretmenin atamasını gerçekleştireceğiz. Ferhat ile şirin buluştuğu gibi öğrenci ile öğretmeni buluşturacağız. Çünkü eğitim bir topluma sınıf atlatan en büyük faktördür. Özellikle kız çocuklarının eğitimi çok önemli. Eğitim bizim önceliğimiz. Bu okullarda pırıl pırıl evlatlarımızı Mustafa Kemal Atatürk’ün hedefiyle yetiştireceğiz.

“MEMLEKETİ NE HALE GETİRDİLER”

Bu arada hayat pahalılığını da farkındayız. Biliyorum. Evlerde çocuğuna yeteri kadar beslenme imkanı sağlayamayan annelerin dramını da biliyorum. Okula evladını gönderirken acaba beslenme çantasına ne koyayım diye düşünen anneleri de biliyorum. Eğer ben bu acıları yüreğimde hissediyorsam herkes hissetmeli. Bir çocuk yatağa aç giriyorsa hepimizin açlığı hissetmemiz gerekmektedir. Hepimiz beraber bir değişime imza atmak zorundayız. 22 yıldır yönetiyorlar memleketin hali ortada. Memleketi ne hale getirdiler. Kimin ne yaptığı belli değil. Ekonomi tam bir felaket nasıl bir miras devralacağımızın farkındayız. Türkiye yeniden şahlanmak zorunda. Bir değişime imza atmak zorunda. Sandıkta oylarımızı kullanacağız ve gençler Türkiye’nin kaderini değiştirecekler. Bütün umudum sizde. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Türkiye’yi sizlere, yani gençlere emanet etmiştir. Bu noktada size çok iş düşüyor.

“SEN 5’Lİ ÇETEYE ÇALIŞIRSIN, UYUŞTURUCU BARONLARINA ÇALIŞIRSIN, BAY KEMAL HALKA ÇALIŞIR”

Emekli olan kişi hayatı boyunca bütün alın terinin karşılığı emekli maaşı alır. Şu an bu maaşı yettiremiyorsa bir sorun var demektir. 2015 yılından beri ikramiye verilsin diye söyledim. Önce para yok dediler. Şimdi bunu söyleyince parayı nereden bulacaksın diyorlar. Sen 5’li çeteye çalışırsın, uyuşturucu baronlarına çalışırsın, Bay Kemal halka çalışır. Sen yandaşa Bay Kemal vatandaşa çalışır. Memlekette para var aslına. Birilerine peşkeş çekerseniz, avro ile dolarla oturur kalkarsanızi Türkiye’yi yerlerde süründürürseniz size söyleyecek çok sözümüz var. Türkiye’yi kurtarmamız lazım. Türkiye’yi yeniden aydınlığa çıkarmamız lazım. Bütün bu sorunların tamamı çözülecektir. Kimsenin şüphesi olmasın. Türkiye’yi güçlendirecek zenginleştirecek olan biziz.

“KIRSALI GERÇEKTEN YAŞANABİLİR HALE DÖNÜŞTÜRECEĞİZ”

“Tekirdağ aynı zamanda üniversite kenti. Tarım ve sanayi kenti olan Tekirdağ’da buğday, arpa, yulaf, et, canlı hayvan dışarıdan geliyor. Bizim üreticilerimiz perişan, kazanamıyor. Çiftçi kardeşim üzülme. Sana ucuz mazotu vereceğiz. Kırsalda genç ve kadınların sosyal güvenlik primini biz ödeyeceğiz. Kırsalı gerçekten yaşanabilir hale dönüştüreceğiz.

“TÜRKİYE’NİN İTİBARINI AYAKLAR ALTINA ALAN KİMDİ?”

Bize milliyetçilik dersi vermeye kalkıyorlar. Açık ve net söylüyorum. Terör insanlık suçudur. Kimden gelirse gelsin karşıyız. Teröre lanet olsun. Teröristlerle kucak kucağa olanların da Allah bin türlü belasını versin. Sen kim milliyetçilik kim? 6 okumuzdan biri milliyetçiliktir. Bu can bu bedende kaldıkça papazı vermem diyen kimdi sıkıyı görünce teslim eden kimdi? Türkiye’nin itibarını ayaklar altına alan kimdi? Sen kim milliyetçilik kim? Yiğit adamsanız çıkın karşıma. Hesaplaşacağız. Kim yiğit görecek vatandaş.

Suriye’de Rusya havadan vurdu, 34 askerimi şehit edildi. Bu ülkenin Cumhurbaşkanı koşa koşa Putin’in ayağına gitti. Putin aldı bunu bekletti kapının önünde. Kaç dakika ayakta tuttuğunu dünyaya gösterdi. Sonra oturabilirsin dedi. Bu mu milliyetçilik? Bu mu vatana saygı? Bizim 2 kırmızı çizgimiz var. Bayrak ve vatan. Bizim için bunlar vazgeçilmezdir.

“İNANIN BU ÜLKEYE BAHARI BERABER GETİRECEĞİZ”

Soğana bile muhtaç ettiler bizi. Ama siz dersini vereceksiniz. Nasıl yapacağız? 6 lider bir aradayız. Birleşe birleşe kazanacağız. Ve Türkiye’yi aydınlığa çıkaracağız. Hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bu ülkeye demokrasi, aydınlık, bereket, huzur ve adaleti getireceğiz. Siz gençler; dünya siyaset tarihine güzel bir armağan bırakacaksınız. Türkiye’nin gençleri sandığa gidip otoriter yönetimi değiştirecekler. Bu başarı bile sizin hanenize yazılacaktır. O yüzden gençler size inanıyorum. Ekrem başkanın güzel bir sözü var. ‘Her şey çok güzel olacak!’

İnanın her şey çok güzel olacak. İnanın bu ülkeye baharlar gelecek. İnanın bu ülkeye baharı beraber getireceğiz. Bu ülkenin her yerinde huzur içinde gezeceğiz. Baharımız gelecek ve her şey çok güzel olacak.”

HEP BİRLİKTE HALKI SELAMLADILAR

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının ardından DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile Tekirdağ Milletvekilleri, milletvekili adayları ve Millet İttifakı İl Başkanları sahneye çıkarak halkı selamlamasıyla Tekirdağ mitingi sona erdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.