DOLAR 14,1029 0.07%
EURO 15,6876 -0.33%
ALTIN 875,170,35
BITCOIN 614953-2,57%
Tekirdağ

PARÇALI BULUTLU

19:01

AKŞAM'A KALAN SÜRE

KANSERLE MOBİL MÜCADELE SÜLEYMANPAŞA’DA

ABONE OL
31 Ağustos 2022 15:51
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kanser tarama faaliyetlerinin ulaşılabilirliğinin arttırılması, vakaların zamanında tespit edilerek tedavi başarısının yükseltilmesi amacıyla Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü’ne tahsis edilen ‘’Mobil Kanser Tarama’’ aracı bugün itibariyle hizmet vermeye başladı.

Söz konusu Mobil Mamografi Aracı her ay bir ilçede belirli bir süre  (1-2 ay) kalarak hizmet verecek. Bu şekilde 40-69 yaş kadınların Meme Kanseri taramalarını 2 yılda bir rutin taramalarının düzenli olarak yapılmasını sağlamak ve erken evrede meme kanserini tespit etmek mümkün olacak.

Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Ali Cengiz Kalkan konuyla ilgili şunları ifade etti;

“Günümüzde bulaşıcı olmayan hastalıklar (dolaşım sistemi hastalıkları, diyabet, kronik hava yolu hastalıkları, kanser ve benzeri) dünyada çok sık görülen, öldüren ve engelliliğe neden olan hastalıklar haline gelmişlerdir. Kanser de, dünyada ve ülkemizde ölüm nedenleri arasında ikinci sırada yer alması nedeniyle önemli bir halk sağlığı sorunudur.  Kanserle mücadelede en etkili yollardan birisi,  kansere sebep olan etkenlerden kaçınılması ve diğeri de hastalığın erken teşhis edilmesidir. Hastalığın erken teşhisi amacıyla toplum tabanlı kanser tarama programları yapılmaktadır. Tarama Programı uygulanacak olan kanserlerde, erken evrede tanı sağlanarak bu kanserlere bağlı morbidite ve mortalite oranları düşürülecek ve erken tanı-tedavi sayesinde sağlık harcamaları azaltılacaktır.Kanser tarama programlarında hedefimiz, taranabilir her üç kanser türünde de (meme, serviks, kolorektal) Avrupa Birliği Kalite Standartlarına uygun ve birinci basamakta yürütülen tarama programlarının gerçekleştirilmesidir.

‘’Erken Teşhis Hayat Kurtarır’’ prensibiyle 40-69 yaş kadınlara Meme Kanseri Taraması, 50-70 yaş arası kadın ve erkeklere Kalın Bağırsak (Kolorektal) Kanseri Taraması30-65 yaş arası kadınlara Rahim Ağzı (Serviks) Kanseri (HPV-DNA) Taramaları yapılmaktadır.” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.