DOLAR 14,1029 0.07%
EURO 15,6876 -0.33%
ALTIN 875,170,35
BITCOIN 614953-2,57%
Tekirdağ

PARÇALI BULUTLU

19:01

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Fotovoltavik Sistem Kurulumu Eğitimi Tekirdağ’da Yapılıyor

ABONE OL
27 Eylül 2018 15:02
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trakya Kalkınma Ajansı tarafından düzenlenen Fotovoltaik Sistem Kurulumu Eğitiminin ikincisi Tekirdağ’da yapılıyor. Tekirdağ Yatırım Destek Ofisi koordinasyonunda yapılan eğitimlerde katılımcılara güneş enerjisi sistemlerinin kurulumu konusunda teorik ve uygulamalı bilgi veriliyor.
Trakya Kalkınma Ajansı’nın merkez binasında yapılan eğitimlere Türkiye’nin farklı illerinden ve Trakya’dan kursiyerler katılıyor. Eğitime katılan kursiyerlere bir açılış konuşması yapan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin şunları söyledi: ” Son dönemde ülkemizde enerji yatırımlarında hızlı bir artışın olduğu hepimizin malumu. Biz de kurum olarak Trakya’da çok sayıda güneş enerjisi santraline destek verdik. Bunların toplam bütçesi 4 milyon TL’yi aşmaktadır. Ağırlıklı olarak tarımsal sulamanın ön plana çıktığı projelerin içinde bir tanede özel sektör güneş enerjisi santrali bulunuyor. Yenilenebilir enerji kaynaklarına belediyelerimizin, birliklerimizin ve diğer kurum, kuruluşlarımızın ilgisi bizi oldukça mutlu ediyor.
Fotovoltaik teknolojisi, özellikle ülkemiz gibi güneş enerjisi potansiyeli 380 milyar kWh/yıl olan, bol güneş alan ülkelerde gelecek vadeden uzun dönemli ve büyük ölçekli, yenilenebilir enerji üretimi sunan bir teknolojidir. Fotovoltaik enerji gelecekte geniş pazar payına sahip önemli bir enerji üretim yöntemi olacaktır. Bu sektörde çalışacak ”Fotovoltaik Güç Sistemi Personeli”nin, 40 saatten az olmamak üzere uygulama ve bakım konusunda eğitimli/sertifikalı olması gerekmektedir. Bu doğrultuda bölgemizde bu alanda bir farkındalık yaratmak, yenilenebilir enerjide bölgemizin avantajlarını değerlendirmek, güneş enerji sistemleri alanında uygulama sayısının ve enerji yatırımlarının artırılması ve bölgemizi yenilebilir enerji üretiminde ön plana çıkarmak amacıyla ”Fotovoltaik Sistem Kurulumu Eğitimi”niTekirdağ Yatırım Destek Ofisimiz aracılığıyla organize ettik. Daha evvel Kırklareli ilinde gerçekleştirilen bu eğitimi, Trakya Bölgemizin tamamında vermeyi planlıyoruz.  Eğitimde GES Temelleri, fotovoltaik sistemlerin bileşenleri, fotovoltaik sistemler ve güneş santralleri, mevzuat bilgisi, GES ön fizibilite, GES proje ve tasarım parametreleri, sistem tasarımı ve hesaplama örneklerine ilişkin bilgiler paylaşılacak. Eğitimin tüm katılımcılar için verimli geçmesini dilerim.”
50’nin üzerinde katılımın sağlandığı eğitimde katılımcılar, teorik bilgilerin yanı sıra iyi uygulama örneklerini de inceleme fırsatı buldu. Eğitimlerin sonunda kursiyerlerle saha çalışmaları ile öğrendiklerini uygulamaya dökme şansı buldu. Bu kapsamda eğitimin beşinci gününde kursiyerler Trakya Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nce gerçekleştirilen ve Aşağı Sevindik Mahallesi’nde yer alan güneş enerjisi santralini ziyaret ettiler. Burada, aldıkları teorik eğitimleri uygulamaya dökme imkanı bulan katılımcılar öğrendiklerini pekiştirme fırsatı buldular.
Eğitime Trakya Dışından Katılan Kursiyerler de Var
Eğitime Kuşadası’ndan katılan kursiyer Handan Argın konuşmasında şunları söyledi’’GES’ler Türkiye’de gelişmeye açık bir alan ve devletin yenilenebilir enerji üzerine geniş kapsamlı hibe destekleri mevcut. Bu sebeple bueğitimi almak istedim. Hocamızda gayet dikkat çekici ve öğretici şekilde anlatıyor. Eğitimin üçüncü günündeyiz ama çok şey öğrendim ve öğrenmeye devam ediyorum.’’ dedi.
Tekirdağ’da öğretmenlik yapan Mümin Barut ise konuşmasında şunlara değindi:’’ Yenilenebilir enerji ile ilgiliyim ve böyle bir eğitimin Tekirdağ’da veriliyor olması bizim için bir velinimet. Bu eğitimin en önemli artısı hocamızın saha tecrübesi olması ve konuyu uygulamalı örneklerle anlatması. Daha evvel farklı yerlerde aynı eğitimi almıştım ama oradaki eğitimlerde sayılarla boğulmuştum. Yenilebilir enerji ile ilgili mesela rüzgar enerjisi gibi farklı alanlarda eğitimler olursa onlara da katılmak isterim. Burada edindiğim bilgi ve tecrübeyi öğrencilerime ve ilgisi olan diğer insanlara da aktarmak istiyorum. Eğitimin düzenlenmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum, çok faydalı ve yerinde bir eğitim oldu.’’ dedi.
İlki 17-22 Eylül tarihlerinde Trakya Kalkınma Ajansı merkez binasında düzenlenen ”Fotovoltaik Sistem Kurulumu Eğitimi’ninikincisi 24-29 Eylül tarihlerinde Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirilecek.
Kaynak: ajanstekirdag.com

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.