DOLAR 14,1029 0.07%
EURO 15,6876 -0.33%
ALTIN 875,170,35
BITCOIN 614953-2,57%
Tekirdağ

PARÇALI BULUTLU

19:01

AKŞAM'A KALAN SÜRE

EŞKİNAT BİR MÜDÜRÜNÜ DAHA ” HAM ” YAPTI

ABONE OL
7 Mayıs 2017 18:49
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Eczacı Mehmet Ekrem Eşkinat göreve geldiği 30 Mart seçimlerinden beri yapmış olduğu kültürel ve sanatsal faaliyetlerinin eleştirilmesine bir yenisi daha eklendi.
OTURMAYAN KURUMSAL YAPI
Süleymanpaşa Belediyesi kurulduğu 30 Mart’tan beri sürekli değişen kurumsal anlayışı ve idari yapısı ile birimlerin belediye başkanı tarafından seçilen yöneticilerde geçtiğimiz hafta nasibini aldı. Süleymanpaşa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü de kurulduğu günden beri sürekli değişen birim müdürlükleri arasında son düzenleme ile yerini aldı. İlk kurulduğu günden beri diğer birimlerin birçok kez değişmesine rağmen Temizlik İşleri Müdürlüğü en az birim yöneticisi değişen müdürlükler arasındaydı. Birim içinde emekli olan personellerden sonra göreve o kişi getirilmişti. Ancak Süleymanpaşa Belediye Başkanı Eczacı Mehmet Ekrem Eşkinat tarafından Emekli olan Hasan Çalı‘nın yerine getirilmiş, kişinin yerine geçtiğimiz hafta Mali Hizmetler Müdürlüğünden görevli bir memur getirildi.
 
O KİM?
Türk Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı Tekirdağ İlçe Jandarma Komutanı iken emekli olan o kişi, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Eczacı Mehmet Ekrem Eşkinat tarafından yine belediye askeri kurumdan geçmiş kişinin, kurum içindeki yönetici ve bazı meclis üyelerinin tavsiyesi iddiası ile Süleymanpaşa Belediyesine alınarak Zabıta Müdürlüğüne vekaleten görevlendirilen  İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ömer Faruk Keleş‘ten başkası değildi.
 
EŞKİNAT NE DEMİŞTİ?
Süleymanpaşa Belediye Başkanı Eczacı Mehmet Ekrem Eşkinat daha önce vermiş olduğu demeçlerde sık sık Zabıta Müdürlüğü’nün askeri disipline sahip biri tarafından idare edilmesinin faydalı olacağını, kişiye güvendiğini, Zabıta müdürlüğünün ilçemizde olabilecek denetim ve kontrol faaliyetlerini bu kişinin layıkıyla yapabileceğini her ortamda dile getirmiş ve arkasında duracağını belirtmişti.
 
EŞİ DE İŞÇİ KADROSUNDAN ALINDI!
Ancak Süleymanpaşa Belediyesi’ne geçiş sürecinde Süleymanpaşa Belediyesinin kurulduğu 30 Mart 2014’den beri herhangi bir şekilde işçi kadrosundan personel alınmamış olmasına rağmen Ömer Faruk Keleş‘in eşini de belediyeye aldırmak istediği ve bu konuda Süleymanpaşa Belediye Başkanı Eczacı Mehmet Ekrem Eşkinat‘ında onay vererek İŞKUR üzerinden belediyeye sınav yapılarak alındığı ve İnsan Kaynakları Müdürlüğünde işçi pozisyonunda işe başlatıldığı ortaya çıkmıştı.
 
NEDEN TEMİZLİK İŞLERİ?
Süleymanpaşa Belediyesinde askeri kurumdan belediyeye geçiş yapmış personelin Zabıta İşlerinden sonra Temizlik İşleri Müdürlüğüne vekaleten atandı. Her ne kadar kurum yetkilisi olarak Süleymanpaşa Belediye Başkanı Eczacı Mehmet Ekrem Eşkinat’ın takdirinde ve birim yöneticisinin birden çok birime vekaleten idare etmesi idari yapıda gözükmesine rağmen Zabıta Müdürlüğünden alınıp Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne atanması ve geçtiğimiz hafta yürütmekte olduğu göreve bir başkasının atanması akıllarda soru işaretleri oluşmasına neden olmaya devam ediyor.
 
BAŞKA BİR İDDİA!
Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne vekaleten getirilen Hasan Yüksel’in yanına yine Mehmet Ekrem Eşkinat tarafından yardımcı olması amacıyla gerek seçim döneminde gerekse seçildiği günden beri yanında bulundurduğu ve birçok birimde görev aldığı bilinen Ekonomist kadrosunda bulunan 4B Sözleşmeli personelin gönderildiği ve makam odasına 1 masa daha ilave edildiği iddia edildi.
 
O BİRİMİ DAHA ÖNCE KİMLER YÖNETTİ?
Kurulduğu günden beri belediyenin vatandaşla en içice olduğu birim olan Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne Hasan Çalı açtığı dava sonucu mahkeme kararı ile asaleten atanmış ve emekliliği geldiği için kurumdan ayrılmıştı. Geçici bir süre yine askeri bir kurumdan emekli olarak Süleymanpaşa Belediyesine alınan Müslüm Payam hem Destek Hizmetleri Müdürü hem Temizlik İşleri Müdürü olarak idare etmiş, sonrasında ise Ömer Faruk Keleş göreve getirilmişti. Geçtiğimiz hafta yapılan değişiklik ile daha önce Mali Hizmetler Müdürlüğünden görevli Hasan Yüksel adlı memur getirildi.

NELER YAPMIŞTI!
Süleymanpaşa Belediyesinde işe başladığı günden beri Zabıta Müdürlüğünün gerek denetim gerekse kontrol işlemlerinde birçok başarılı icraata imza atan Ömer Faruk Keleş, yerel basın tarafından özel hayatı ile de gündeme gelmişti. Yerel bir internet sitesinde yine belediyenin Destek Hizmetleri Müdürü Müslüm Payam ile yurtdışında bir kumarhane de görüntüleri yayınlanmış hatta sitede yer alan fotoğrafda belediyede görevli 3 müdürün olmasına rağmen haberde 2 müdürün adının yazıldığı iddia edilmiş, yine bazı yerel haber sitelerinde köşe yazarlarının bahse konu olan kişi hakkında bazı iddialarda bulunulduğu dile getirilmişti. Yine Belediye görevli bir müdürün Altınova mahallesinde yer alan bir işletme de yaşadığı problem üzerine Zabıta Müdürü Ömer Faruk Keleş‘in zabıta müdürlüğünde görevli personelleri sürekli kafeye göndererek mobbing yaptırdığı iddia edildi.
 
NEDEN GÖREVDEN ALINDI?
Haberimiz neticisinde görüşmüş olduğumuz vatandaşlarımızın Eşkinat’ın göreve geldiği günden beri yönetim kadrosunu oturtamamasına şaştıklarını dile getirirken, görevinde başarılı olduğu iddia edilen Ömer Faruk Keleş‘in neden görevden alındığını anlamadıklarını dile getirdiler.
 
NEDEN BU HABER?
Süleymanpaşa Haber doğru, tarafsız habercilik anlayışımızın gereği olarak Süleymanpaşa Belediye Başkanlığı tarafından idari yapıda olabilecek değişikliklerin ilçemizin yönetilmesi için seçilen Süleymanpaşa Belediye Başkanı Eczacı Mehmet Ekrem Eşkinat’ın sürekli dile getirdiği ‘Sosyal Demokrat Belediyecilik Anlayışı‘ nda bulunan ‘Şeffaf Belediyecilik‘ adına gerek yerel mensuplarımızın gerekse de vatandaşlarımızın takibinden kaçmasına rağmen değişikliklerden haberdar olunması amacıyla haber yapılmıştır.
 
 
KAYNAKLAR:
1. SÜLEYMANPAŞA SGK İSTİŞARE TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ – http://tekirdagpusula.com/suleymanpasa-sgk-istisare-toplantisi-gerceklesti
2. ŞİMDİ N’APCAN BAŞKAN? – http://habertekirdag.net/simdinapcanbaskan

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.