DOLAR 14,1029 0.07%
EURO 15,6876 -0.33%
ALTIN 875,170,35
BITCOIN 614953-2,57%
Tekirdağ

PARÇALI BULUTLU

19:01

AKŞAM'A KALAN SÜRE

EKŞİNAT ONLARIDA ÇILDIRTTI

ABONE OL
1 Şubat 2017 19:11
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tekirdağlı pazarcılar Süleymanpaşa Belediyesinin şubat ayı meclis toplantısını bastı.  Sandalyeler havada uçuştu, masalar kırıldı, belediye meclis üyeleri yaralandı.
Süleymanpaşa Belediyesi Süleymanpaşa Gençlik Merkezinde Şubat ayı meclis toplantısını gerçekleştirmek için toplandı. Meclis gündem maddeleri arasında yer alan İmar planında pazar yeri olarak ayrılmış olan; Yavuz Mahallesi Ruşen Güneş Caddesi ile Tintin Pınarı Caddesinin kesiştiği alanda Pazar yerinin kurulması konusunun Belediye Meclisinde görüşülerek karara bağlanması maddesi görüşülüp karara bağlanmasının ardından meclis salonunda bi anda tartışma başladı ve canlı yayında olan Süleymanpaşa Belediyesinin Ekranları Mavi ekran hatası verdi.
Tekirdağ’lı pazarcılar Süleymanpaşa Meclisini bastı. Masa ve sandalyelerin havada uçuştuğu meclis salonunda meclis üyeleri yaralandı. Olaydan sonra Süleymanpaşa Belediye Zabıtaları ve polisler olay yerine gelerek kontrolü sağladı. Meclis salonunun toplanmasının ardından meclis devam etti.

İşte o Görüntüler


”1000 TANE ESNAF MAÄžDUR OLUR”
Olay ile ilgili Ertan Gence’ye konuşan Tekirdağ Pazarcılar Odası Başkanı Sami Kayın, ”Ekrem Eşkinat herkesi kandırıyor. CHP il, ilçe başkanını da kandırıyor. Meclis üyelerini de kandırıyor. Profesyonel olarak yönetiyor. Tekirdağ esnafını mağdur etmek için elinden geleni yapıyor. Bu memleket sahipsiz değildir. Bugünkü gerçekleşen olayın sebebi normaldeki Pazar yerinin alanını dört dönüm olan bir yer. Orasını onaylamak istiyor. Diğer alanlar Pazar yeri değildir diyor. Normalde onayladığı takdirde ana cadde boşa çıkıyor. O da diyor Büyükşehir Belediyesinin işi diyor. Tekirdağlı pazarcılar bu durumdan zarar görüyor. 1200 tane esnaf var. 200 tane yer var. 1000 tane pazarcı esnaf mağdur olur. Ben burasını semt pazarı yaparım diyor. Diğer semt pazarını da veririm diyor. Böyle bir mantık yok. Adamın sözüne güvenilmiyor. Dün başka bir şey söylüyor. Bugün ben öyle bir şey demedim diyor. Yalancı. Gerekiyorsa grev yapacağız. Gerekiyorsa açmayız tezgahı. Vatandaş görür o zaman. Bize kapalı yer yapar, geçmezsek o zaman konuşsunlar. Bize yer yapmadan yeri ufaltıyor. Böyle bir mantık yok” ifadelerine yer verdi.
 
EŞKİNAT; ”KİMSENİN HAKKINI YEMEM YEDİRMEM”
Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ise pazarcılar ile ilgili sorunla ilgili şu sözleri söyledi. ”Şuan itibariyle ya da dün itibariyle Büyükşehir zabıtaları o alanı kaldırabilir miydi? Büyükşehir Belediyesi istese bu alanı kaldırabilirdi. Eğer verilmiş haktan dolayı hukukun sağlamış olduğu bir avantaj olduğunu düşünüyorsanız, adil yargıya gidip gereği yapılır. Ama bunun böyle olmadığını başta Pazarcılar Odası Başkanı Sami Kayın’da biliyor. Aynı şekilde Süleymanpaşa Belediye zabıtaları da burası Pazar yeri değildir. Burası işgaldir deyip bu pazarı kurdurmayabilirdi. Bugün alınan kararla beraber başlayacak süreç, bundan sonra hiçbir Allah’ın kulunun ilan edilen yerler Pazarcıları çıkarmasını ön göremez bu tamamen engellenmiştir. Birlikte davranıp karar verilmesi gerekiyor. Bu sandalye fırlatarak, işgal ederek, provakasyon yaparak hiçbir yere varılmaz. 57 yaşındayım. Bugüne kadar kimsenin hakkını yemedim, yememde, yedirtmemde. Benim tavrım bu. Pazarcı esnafı mağdur olmayacaktır. Ben Belediye Başkanıyım. Ben bu insanları temsil ediyorum.  Ben bu insanların haklarını, hukuklarını korumak için burdayım. Hiçbir esnafı mağdur etmeden ben bu işi çözeceğim” dedi.
Meclis toplantısı bittikten sonra Gençlik Merkezi önünde bulunan pazarcılar, Başkan Ekrem Eşkinat Gençlik Merkezinden çıktıktan sonra yuhulayarak  Ekrem Eşkinat’ı istifaya çağırdı.

 

Süleymanpaşa Belediyesinden Duyuru: Saldırıyı Yapanlar Hakkında Yasal Süreç Başlatılacak

Saldırıyı Yapanlar Hakkında Yasal Süreç Başlatılacak

Süleymanpaşa Belediyesinden Duyuru: Saldırıyı Yapanlar Hakkında Yasal Süreç Başlatılacak Duyurusu


Süleymanpaşa Belediyesinden yayımlanan duyuruda, “Pazarcılar Odası tarafından perşembe pazarının kurulmayacağına ilişkin yayınlanan mesajlar ve yaptırılan haberler gerçeği yansıtmamaktadır.
Süleymanpaşa Belediye Meclisinin pazar yerinin kaldırılması ile ilgili bir görüşmesi ya da kararı bulunmayıp aksine meclisimiz imar planlarında mevcut olan pazar yerinin tescili ile ilgili pazarcılarımız yararına karar almıştır. Perşembe pazarı aynı alanda kurulup hizmete devam edecektir. Süleymanpaşa Belediye Meclisi şubat ayı toplantısını örgütlü olarak basıp meclisimize, halkımızın seçtiği Cumhuriyet Halk Partili, Adalet ve Kalkınma Partili ve Milliyetçi Hareket Partili meclis üyelerimize yapılan saldırıyı kınıyoruz. Bu hain saldırı sonrası elimizdeki çok sayıda görüntü aracılığı ile failler hakkında yasal süreç başlatılmıştır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.” denildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.