DOLAR 14,1029 0.07%
EURO 15,6876 -0.33%
ALTIN 875,170,35
BITCOIN 614953-2,57%
Tekirdağ

PARÇALI BULUTLU

19:01

AKŞAM'A KALAN SÜRE

DOLANDIRILACAK PARASI OLMAYAN VATANDAŞI KREDİ ÇEKTİRİP DOLANDIRDILAR

ABONE OL
26 Aralık 2022 14:58
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tekirdağ ‘ın Süleymanpaşa ilçesinde kendisini polis olarak tanıtan şahıslar kurbanlarının dolandırılacak parası olmayınca kredi çektirip dolandırdılar.

KENDİSİNİ ADLİYEDE KOMİSER OLARAK TANITTI

İstiklal Mahallesi’nde gerçekleşen olayda M.C. isimli şahısı arayan dolandırıcı kendisini Tekirdağ Adliyesinde görevli Komiser Adem olarak tanıtarak şahıs adına çok sayıda telefon hattı çıkartıldığını, banka hesaplarından ve değişik bankalardan adına kredi çekilmeye çalışıldığını, şüphelilere operasyon yapılacağını, kendilerine yardımcı olması gerektiğini, vereceği hesaba para yatırması gerektiğini, şüphelilerin parayı çekerken yakalayacaklarını ve operasyon sonrasında parasının iade edileceğini söyleyerek mağdur M.C. ‘yi kandırmayı başardı.

SAHTE BELGELERLE MAĞDURUN GÜVENİNİ KAZANMAYI BAŞARDI

Konuşurken telsiz sesleri de duyan M.C. ‘ye  dolandırıcı konuşma devam ederken kendisi adına düzenlenmiş Polis kimliği ve yapılacak operasyon ile ilgili televizyonda yayınlanan haberin videosunu Whatshap üzerinden atarak güvenini kazandı.

PARASI OLMAYINCA KREDİ ÇEKİP DOLANDIRICILARA YOLLADI

Konuşmanın ardından parası olmadığı için bankaya giden mağdur kredi başvurusunda bulunup 50 bin TL çekip bir kısmını dolandırıcılara gönderdi.

Dolandırıcıların daha fazla para taleplerini karşılayamayan M.C. dolandırıldığını anlayıp soluğu Çarşı Polis Karakolu’nda aldı.

Toplamda 47 bin Türk Lirasını dolandırıcılara gönderdiğini beyan eden mağdur davacı ve şikayetçi oldu.

Kaynak: Tekirdağ Canlı Haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.