DOLAR 14,1029 0.07%
EURO 15,6876 -0.33%
ALTIN 875,170,35
BITCOIN 614953-2,57%
Tekirdağ

PARÇALI BULUTLU

19:01

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Devlet, Tekirdağ’dan Alıyor Ama Vermiyor

ABONE OL
24 Ekim 2018 12:46
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Vergi ödemelerinde daima ilk 10’a giren Tekirdağ, merkezi yatırımlardan her yıl daha az pay almaya başladı. Merkezi yönetimde 2014’te tüm iller arasında 32. Sırada olan Tekirdağ, şimdi de 41. Sıraya geriledi.
HER YIL DAHA AZ YATIRIM ALIYOR
CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, hükümetin Tekirdağ’a yatırım yapmamasını eleştirerek, ”Vergi ödemelerinde daima ilk 10’a giren Tekirdağ, merkezi yatırımlardan her yıl daha az pay almaya başladı. Adeta cezalandırılıyoruz. Merkezi yönetimde 2014’te tüm iller arasında 32. sırada olan Tekirdağ, şimdi de 41. sıraya kadar geriledi” dedi. 45 kilometrelik 267 milyon lira yatırım bedeli olan  Tekirdağ-Hayrabolu yolunun tasarruf tedbirlerine takıldığını söyleyen Aygun, ”2017 yılında 2 milyon lira ayrılan yola 2018 yılı sonuna kadar ayrılması planlanan 20 milyon liranın da aktarılamayacağını öğrendik. Hayrabolu Yolu can almaya devam mı edecek? İnsan hayatından daha değerli ne olabilir ki” diye tepki gösterdi.
HAYRABOLU YOLU TEKİRDAÄž’IN KANAYAN YARASI
Geçtiğimiz günlerde Tekirdağ’daki saha çalışmaları kapsamında Tekirdağ-Hayrabolu yolu şantiyesini ziyaret ederek çalışanlardan bilgi alan ve yol çalışması ile ilgili incelemeler yapan Aygun,  bu konudaki takibini sürdürüyor. Yol çalışmalarını yeniden inceleyen Aygun, Tekirdağ’ın kanayan yarası olan Hayrabolu yolunun can almaya devam ettiği eleştirisini getirdi.
TEKİRDAÄž’IN ÖLÜM YOLU
CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Tekirdağ’ın Hayrabolu ilçesi ile bağlantısı olan bu yolun ”ölüm yolu” olarak adlandırılmaya başlandığına dikkat çekerek, ”2018 yılında da ekonomik krize takılan yol, canlar almaya devam ediyor” dedi. Aygun, 2016 yılında yapımına başlanan yolun 2021 yılında bitirilmesinin hedeflendiğini, ancak bunun da mümkün görünmediğini söyledi.  Aygun, Tekirdağ ili 2018 yılı Kamu Yatırımları Planı’nı incelediğini belirterek, 267 milyon lira değerindeki yol için 2017 yılında hiçbir adım atılmadığını söyledi. Aygun,  2018 yılında yapılacak 20 milyon liralık yatırımın da gündemden düştüğünü söyledi. Hayrabolu yolunun tehlike saçmaya devam ettiğini belirten Aygun, ”AKP Milletvekillerimizi de göreve çağırıyorum. Gelin hep birlikte Tekirdağ’ın kanayan yarasını çözelim. Hiçbir şey insan hayatından değerli değil. Bu konuda tasarruf yapmayalım. Yol, ertelemeye gelmez!” diye konuştu.
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 870 KM YOL YAPTI
CHP’li Aygun, ”AKP İl Başkanı ve Milletvekilleri tarafından sık sık eleştirilen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız,  göreve geldiği günden bu yana 870 km’lik yol çalışması yapmış durumda. AKP Hükümeti ise Tekirdağ-Hayrabolu arasında bulunan 45 km’lik yol çalışmasını bitiremiyor!” eleştirisini yaptı.
MİLLİ SERMAYE ÇÜRÜMEYE TERK EDİLMİŞ
Meclis çalışmalarından fırsat buldukça Tekirdağ’a gelerek burada yapılan yatırımları inceleyen ve saha çalışmalarında bulunan CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, ”Üzülerek görüyorum ki o günden sonra ne yol şantiyesinde, ne de yol çalışmalarında yaprak bile kımıldamamış. İş makineleri paslanıyor, kaderine bırakılmış halde. Her biri milyon liralarca değerinde olan milli sermaye o şantiyede çürümeye terkedilmiş” tespitlerini yaptı.
Kaynak: ajanstekirdag.com

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.