DOLAR 14,1029 0.07%
EURO 15,6876 -0.33%
ALTIN 875,170,35
BITCOIN 614953-2,57%
Tekirdağ

PARÇALI BULUTLU

19:01

AKŞAM'A KALAN SÜRE

ÇORLU’NUN YENİ MÜZESİ TERS EV AÇILDI

ABONE OL
26 Nisan 2023 11:24
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çorlu Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan “Ters Ev”, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında açıldı.

2022 yılı kasım ayında Önerler Mahallesinde yapımına başlanan Ters Ev, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Çorlu halkının hizmetine sunuldu. Trakya bölgesinin ilk ve tek Ters Ev projesi, Çorlu Belediyesi tarafından Çorlu’ya kazandırıldı.

23 Nisan Şenlikleri kapsamında 14.00’te başlayan Ters Ev açılış törenine CHP Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, kurum ve kuruluş birim amirleri, yerel basın temsilcileri ve çok sayıda Çorlulu vatandaş katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başlayan tören Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’un konuşması ile devam etti. Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt konuşmasına Çorlulu vatandaşların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayarak başladı. Başkan Sarıkurt konuşmasında şunları söyledi:

“Çocuklar, Sizler Bizim Umudumuzsunuz”

“Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önerimiz Mustafa Kemal Atatürk 23 Nisan’ı çocuklara armağan etmiştir. Dünya üzerinde çocuklara armağan edilmiş tek bayramdır bugün… Aynı zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 103. yıl dönümüdür. 23 Nisan, ulusal egemenliğimizin ve demokrasimizin sembolüdür. Milletimizin bağımsızlık mücadelesinde gösterdiği azim ve kararlılığın eşsiz bir ifadesidir. Sevgili çocuklar, sizler de milletimizin mücadelesinin en önemli dayanağısınız. Her gün yeniden mücadeleye başlamamızın esas sebebi sizsiniz. Sizler bu ülkenin geleceği ve umudusunuz. Açıkça söylemem gerekirse sizlerden beklentimiz çok büyük. Siz çocuklarımızdan istediğimiz; çok çalışmanız, çok okumanız, çok öğrenmeniz ve kendinizi geliştirmenizdir.

“Bu Eşsiz Bayramın Kıymetini Bilin”

Atatürk’ün ilke ve devrimlerine bağlı kalmanız, cumhuriyete sahip çıkmanız ve vatanınızı sevmenizdir. Kıymetli evlatlarım, sizlere armağan edilen bu eşsiz bayramın kıymetini bilin. Bugünü unutmayın ve hiçbir zaman da unutturmayın! 23 Nisan’ı eğlenerek, öğrenerek ve tüm çocuklar bir arada kutlayarak geçirin diye Çorlu’muzun yeni müzesi Ters Ev’imizin açılışını bugün gerçekleştiriyoruz.

Çorlu’muzun sanayi ve ticaret kenti olma özelliğinin yanında kültürel kimliğini ön plana çıkarmak ve bölgede önemli bir konuma geçmesini sağlayarak yol haritasının belirlenmesi amacıyla Çorlu Belediyesi Müzeler ve Kültür Yatırımları Master Plan Raporu’nu hazırladık ve bu plan doğrultusunda kültürel alanda yatırımlar yaptık, yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz.

“Dünya Şehirleriyle Rekabet Etmeliyiz”

Şehirlerimizin, dünyanın farklı şehirleriyle rekabet etmesi, ses getirmesi için kamu yöneticilerimiz, özel sektör temsilcilerimiz ve sivil toplum örgütlerimizin iş birliğiyle oluşacak etkin yönetim anlayışıyla, şehirlerimizin sadece fiziki gelişimiyle değil; sosyal, kültürel, ekonomik, siyasi gelişim alanlarının her birisi, yani şehirlerimizin yerel kalkınması, gündemimizin en ön sıralarında olmalı.

Geçtiğimiz sene sizlere Masal Park açılışı ile güzel bir sürpriz yapmıştık. Bu sene de Ters Ev açılışı ve tüm gün süren eğlencelerle inanıyorum ki bayram coşkunuz katbekat artacak. Ters Ev’imizin yapımına kasım ayında başladık ve 23 Nisan’a yetiştirmek için ekiplerimizle birlikte çok çalıştık. Gözlerinizdeki mutluluğu görmek, ne kadar doğru bir iş yaptığımızın kanıtı…

“Çorlu’muz Daha Modern Bir Kent Olacak”

Bundan sonraki süreçte de Çorlu’muzu daha yaşanabilir, daha modern ve daha kalkınmış bir kent hâline getirmek için elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Yapacağımız her yatırım ve proje ile şehrimizin değerine değer katmaya devam edeceğiz. Sevgili hemşerilerim ve değerli çocuklar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nızı bir kez daha kutluyor, bu anlamlı günün sizlere ve hepimize sağlık, mutluluk ve başarı getirmesini diliyorum.”

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’un konuşmasının ardından CHP Tekirdağ Milletvekilleri İlhami Özcan Aygun ve Faik Öztrak konuşmalarını gerçekleştirmek üzere kürsüye çıktı. Konuşmaların tamamlanmasının ardından çocukların da sahneye davet edilmesiyle birlikte kurdele kesim töreni yapıldı ve Ters Ev açılmış resmî bir şekilde açılmış oldu.

Vatandaşlar Başkan Sarıkurt’a Teşekkür Etti

Ters Ev ve Masal Park gün boyunca Çorlulu vatandaşlara ücretsiz olarak hizmet verdi. Ayrıca 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında çocuklar için düzenlenen etkinlikler ve eğlenceler gün boyu devam etti. 23 Nisan kutlamalarına katılan Çorlulu vatandaşlar Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’a Çorlu’ya kazandırılan kültür-sanat yatırımları dolayısıyla teşekkür etti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.