DOLAR 14,1029 0.07%
EURO 15,6876 -0.33%
ALTIN 875,170,35
BITCOIN 614953-2,57%
Tekirdağ

PARÇALI BULUTLU

19:01

AKŞAM'A KALAN SÜRE

  • Süleymanpaşa Haber
  • Genel
  • Aziz Yıldırım Tekirdağ Uluslararası Öğrenciler Derneği Tarafından Düzenlenen İftara Katıldı

Aziz Yıldırım Tekirdağ Uluslararası Öğrenciler Derneği Tarafından Düzenlenen İftara Katıldı

Vali Aziz Yıldırım, Tekirdağ Uluslararası Öğrenciler Derneği (TUDER) tarafından Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nde düzenlenen iftara katıldı.

ABONE OL
27 Nisan 2022 01:29
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Vali Aziz Yıldırım, Tekirdağ Uluslararası Öğrenciler Derneği (TUDER) tarafından Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nde düzenlenen iftara katıldı.

İftara Vali Aziz Yıldırım’ın yanı sıra Göç İdaresi Başkan V. Dr. Savaş Ünlü, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya, İl Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Fındık, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Osman Kılıç, Göç İdaresi Müdürü Ömer Gümüş, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Üzgün, İŞKUR İl Müdürü Yaşar Esen, Tekirdağ Uluslararası Öğrenciler Derneği Başkanı Şükrü Aktürk ve farklı ülkelerden gelerek Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nde öğrenim gören öğrenciler katıldı.

İftarda Vali Aziz Yıldırım ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Mümin Şahin, kepçeyi eline alıp öğrencilere yemek dağıttı.

Ezan okunmasının ardından hep birlikte oruçlar açıldı. Ardından Tekirdağ Uluslararası Öğrenciler Derneği Başkanı Şükrü Aktürk, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin bir konuşma yaptı.

Ardından konuşan Göç İdaresi Başkan V. Dr. Savaş Ünlü: “Hepinize eğitim hayatınızda başarılar diliyorum. Türk Milleti, hoşgörüsü yüksek gani gönüllü bir millettir. Buradan çok olumlu anılarla ayrılacağınıza inanıyorum.” 

Ardından konuşan Vali Yıldırım; Bugünkü TUDER organizasyonunda, Rektörlüğümüzün içinde sunmuş olduğu iftarda hep birlikteyiz. Göç İdaresi Başkanımızda gelerek soframızı bereketlendirdiler.

Buradaki arkadaşlarımız kendi memleketlerinden binlerce metre öteden gelip burada ilim sahibi olmaya gayret ediyorlar. Dünyayı öğrenmeye gayret ediyorlar. Kendilerini geliştirmeye ve bir meslek sahibi olmaya gayret ediyorlar. Hepsinin çabalarını kutluyorum.

Farklı ülkelerden gelen öğrenciler kaynaşıp birbirlerinin kültürlerini öğrenecekler. Bu ne demektir, barışa dair olan umutlarımızın artmış olması demektir. Kardeşçe yaşama gayretinin, amacının daha çabuk yerleşmesi anlamına geliyor. Daha güzel gerçekleşmesi anlamında geliyor. Yarınları işte burada yaşayan gençlerimiz kuracak. Onun için birbirleriyle daha iyi tanışmaları, birbirleriyle daha iyi görüşmeleri ve birbirleriyle daha hoşgörülü olmaları burada atılacak olan temellerle başlıyor. “Gelin tanış olalım. İşi kolay kılalım. Sevelim, sevilelim. Dünya kimseye kalmaz.” Koca yürekli Yunus yıllar öncesinden bunu söylemiş.” dedi.

Anasayfa » Aziz Yıldırım Tekirdağ Uluslararası Öğrenciler Derneği Tarafından Düzenlenen İftara Katıldı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.