DOLAR 14,1029 0.07%
EURO 15,6876 -0.33%
ALTIN 875,170,35
BITCOIN 614953-2,57%
Tekirdağ

PARÇALI BULUTLU

19:01

AKŞAM'A KALAN SÜRE

AK PARTİ’DE ALİ GÜMÜŞ MESTAN ÖZCAN’DAN KOLTUĞU DEVRALDI

ABONE OL
15 Mart 2023 14:17
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan’ın milletvekili aday adaylığı dolayısıyla AK Parti Tekirdağ İl Başkanlığı’ndan istifa etmesi ve ardından AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İl Başkanlığı’na Ali Gümüş’ü ataması sonrasında AK Parti’de devir teslim töreni yapıldı.

Mestan Özcan’ın koltuğu yeni AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ali Gümüş’e devrettiği törende; Mestan Özcan başarılar dileyerek her zaman Ali Gümüş’ün yanında olacağını ifade ederken Ali Gümüş ise Mestan Özcan’a teşekkür ederek bayrağı daha da ileri taşımak için tüm gücüyle çalışacağını ifade etti.

Konuşmaların ardından Mestan Özcan yönetimindeki AK Parti Tekirdağ İl Yönetimi’ne plaket takdim edildi.

Tören sonrası basın mensupları ve partililere hitaben açıklamalarda bulunan AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ali Gümüş seçim süreci ve aday adaylıkları ile ilgili bilgi verdi.

GÜMÜŞ: “AK PARTİ MÜTEVAZİLİKLE BİR SEÇİM KAMPANYASI GEÇİRİP ÜLKEMİZİ TEKRAR AYAĞA KALDIRMAK İÇİN YOLA ÇIKMIŞ BULUNMAKTADIR”

Başkan Gümüş; “Asrın felaketinin akabinde Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliğinden oluşan bir genel seçime doğru ilerliyoruz. Adalet Ve Kalkınma Partisi 21 yıllık hizmet yolculuğunda başka partilerden farklı olarak millete hizmet yolcuğundadır. İktidar partisi olmanın nimetlerinden faydalanma amacı gütmeyen şu anda da tek hedefi depremde zarar görmüş depremzedelerin yeniden yaşanabilir şehirler üretmek üzerine yeniden milletinin gönlünde mütevazilikle bir seçim kampanyası geçirip ülkemizi tekrar ayağa kaldırmak için yola çıkmış bulunmaktadır. “ dedi.

“ADAY ADAYLIĞI İÇİN MÜRACAAT ETMEYİ DÜŞÜNEN ARKADAŞLARIMIZIN SAYISI ELLİNİN ÜZERİNDE”

An itibari ile aday adaylığı başvurlarını almaya başladıklarını ifade eden Ali Gümüş; “Bugün itibariyle milletvekili aday adaylığı başvurularını almaya başladık. Partimize yoğun teveccüh gösteren aday adaylarımız var. Bu sürecimiz dün genel merkezimiz tarafından deklare edildi. Biz de yerel basınımız ve partililerimizle bunu paylaşmak üzere sizlerleyiz. Diğer partilerden farklı olarak cumhurbaşkanımız 10 Mart tarihinde yaptığı basın açıklamasında görüldüğü üzere biz milletvekili aday adaylarımızda erkeklerden 20 bin, kadın ve genç adaylarımızdan 10 bin ve engelli adaylarımızdan da 5 bin TL olmak üzere tam vurgulamak isterim ki AFAD resmi devlet bankaları hesaplarına bağış olarak aldığımız miktarlar üzerine adaylık kabul edeceğiz. Artı biz aday adaylığı sürecinde tüm müracaatları AFAD’a bağış olarak yönlendirdik. Cumhurbaşkanımıza bu öngörüsü ve teveccühü için teşekkür ediyoruz. Bu güne kadar bize müracaat etmeyi düşünen arkadaşlarımızın sayısı ellinin üzerinde. İnşallah sayısı daha da artar bunun da depremzedelere gideceği için mutlu ve huzurlu olacağız. Ne kadar sayısı çok olursa bizler için o kadar mutluluk vesilesi olacak. Biz de arkadaşlarımızı tebrik edeceğiz.” diye konuştu.

“ADAY MÜRACAATLARIMIZ PERŞEMBE GÜNÜ SAAT 17.00’DE SONA ERECEK”

Perşembe günü aday adaylığı başvurularının sona ereceğinin altını çizen AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ali Gümüş; “Bugün kuruluşundan itibaren kurucu il başkanımızdan geçmiş dönemlerdeki il başkanlarımıza, mevcut belediye başkanlarımıza, hepimize büyük bir vazife düşüyor. Bugün itibariyle önceki yönetimimiz sona erdi. Cumhurbaşkanımızın talimatları ile hızlıca yeni bir yönetim oluşturacağız. Çok kısa bir vaktimiz var. Bizim aday müracaatlarımız Perşembe günü saat 17.00’de sona erecek. O saat itibari ile yeni listelerimizi genel merkezimize göndereceğiz.” diyerek aday olmayı düşünenlere ellerini çabuk tutmaları gerektiğini söyledi.

“BUNUN ÇOK ÖNEMLİ BİR MÜCADELE OLDUĞUNUN BİLİNCİNDEYİZ”

Son olarak yaklaşan seçimlerin önemine değinen Gümüş; “Herhangi bir sıfata haiz olmaksızın genel merkezimizin bizim hepimizi eşit kabul ettiğini biliyoruz. En küçük teşkilat birimizin olan üyelikten genel başkanımıza kadar yekpare bunun çok önemli bir mücadele olduğunun bilincindeyiz. Rabbim bizi utandırmasın. İnşallah cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçiminde cumhur ittifakının meclis üstünlüğünü kazandığı, cumhurbaşkanımıza da yeniden ülkemize hizmet yolunda seçeceğimiz 15 Mayıs sabahına uyanacağımıza eminiz. El ele gönül gönüle hep birlikte beraber olacağız inşallah.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Tekirdağ Canlı Haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.