DOLAR 14,1029 0.07%
EURO 15,6876 -0.33%
ALTIN 875,170,35
BITCOIN 614953-2,57%
Tekirdağ

PARÇALI BULUTLU

19:01

AKŞAM'A KALAN SÜRE

AK PARTİ KADINLARI SİYASET AKADEMİSİ’NDE BULUŞTURDU

ABONE OL
30 Ocak 2023 16:47
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AK Parti Genel Merkez AR-GE Başkanlığı’nın düzenlediği, Tekirdağ “Siyaset Akademisi Kadın Eğitim Programı” Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Çiğdem Koncagül, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkan Vekili Av.Fatoş Gürkan, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan; AK Parti Tekirdağ İl Kadın Kolları Başkanı Nihal Erdoğan Köşdere, il kadın kolları yönetimi ve AK Parti’ye gönül vermiş kadınların katılımıyla gerçekleşen toplantı saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.

KÖŞDERE: “SİYASET AKADEMİSİ BİR PARTİNİN EĞİTİM YERİ OLDUĞUNU GÖSTERMEK ADINA ÖNEMLİ BİR ADIMDIR”

81 ilde düzenlenen “Siyaset Akademisi Kadın Eğitim Programı” nda açılış konuşmaları gerçekleşen ilk konuşmayı yapan AK Parti Tekirdağ İl Kadın Kolları Başkanı Nihal Erdoğan Köşdere; “Bugün AR-GE ve Eğitim Başkanlığımızın 19 dönemdir farklı temalarla yürütmüş olduğu siyaset akademisinin 20. Dönemine kadın siyaset akademisi teması ile başlıyoruz. Siyaset akademisi Türkiye Cumhuriyeti’nde ilk kez bir partinin eğitim yeri olduğunu göstermek adına önemli bir adımdır. AK Parti bir ekol, AK Parti bir okul onunda en önemli göstergesi bu AR-GE siyaset akademisi çalışmalarıdır.” Açıklamasında bulundu.

AK Parti Tekirdağ İl Kadın Kolları Başkanı Nihal Erdoğan Köşdere’nin ardından AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan kürsüye davet edilirken Başkan Özcan yaptığı konuşmada şunları söyledi:

ÖZCAN: “TEKİRDAĞ EKONOMİK ANLAMADA GELECEĞE GÜZEL UMUTLAR VERİYOR”

Tekirdağ çok güzelleşen bir şehir iken son yıllarda sürekli göç alarak 1 milyon 130 bin civarı nüfusa ulaşmıştır. Büyükşehir unvanını 2014 yılında almıştır. Şehrimizin doğusu tamamen sanayiden oluşan 12 tane sanayi bölgesinin olduğu ve ilçelerin nüfusunun hep 100 bini geçtiği İstanbul yakınında önemli ilçelerimiz bulunan bir bölümdür. Özellikle Anadolu göçünün çok geldiği bölgelerimiz. Ama oyumuzun da %67’sinin geldiği bölgeler o bölgeler. Batı kısmında ise özellikle tarım ve hayvancılık hakim. Tekirdağ ekonomik anlamada geleceğe güzel umutlar veriyor. Potansiyeli çok yüksel bir şehir. Ancak her türlü yatırımı alıyor mu diye sorarsanız son 15 yılda AK Parti’nin güçlenmesiyle yatırımlar aldı. Üniversitemizden, hastanesine hatta Şehir Hastanesi’ne, yollarımıza kadar. Eğitim alanında da büyük yatırımlar aldık. Eksiklerimiz var. Bunları biliyoruz ve eksikliklerimizle ilgili stratejilerimizi biliyoruz. İnşallah 2023 seçimlerinde güçlü bir karşılık ile Ankara’da görüşmelerimizi yapacağımızı düşünüyorum.

“ÇÜNKÜ %7 BARAJININ ALTINDA KALAN OYLARLA İLGİLİ DE HEYECANIMIZ VAR”

“Ben 13 yıldır partide görev yapıyorum. Son 4 yıldır il başkanlığı görevini onur ve gururla yürütüyorum. Dava arkadaşlarımla birlikte geçen yılları iyi değerlendirdik. Tekirdağ’da bir anket yaptırmadım ama Ankara’da yapılan anketler i inceledim. Tekirdağ şu anda ivmelenmesi pozitif anlamda yukarı doğru çıkıyor. AK Parti’nin oyu 2019 seçimlerinde cumhur ittifakı olarak %44’ü bulmuştu. %39-40 civarı bir oya sahip olduğumuzu ifade etmek isterim. İlk parti olmayı hedefliyoruz. Birinci parti olmamızın bize çok büyük katkısı olacağını biliyoruz. Çünkü %7 barajının altında kalan oylarla ilgili de heyecanımız var.

“GEÇ KALMIŞ SAYILMAYIZ”

Biz önümüzdeki seçimde 1. parti olabiliriz. 2019 yerel yönetimler seçimlerinde köylerin de dahil olması ile birlikte aslında genel seçim havasında geçmişti. En son yapılan seçimlerde 217 bin civarında AK Parti Tekirdağ’da oy aldı Cumhur İttifakı olarak. 317 bin diğerleri aldı. Diğerleri 6-7 partinin birleşmesi ile desteklenen adayı belediye başkanı seçtiler. Ama aradaki fark geçmiş dönemlere göre kapanmış oldu. Makası biz kapadık. Ensesinde boza pişirmiş olduk. O misal oldu bizim seçimimiz. Biz 23 bin oyu bu tarafa aktarabilmiş olsaydık şu anda büyükşehir belediye başkanlığı bizde olmuş olacaktı. Bunun anlamı biz kazanacaktık, hiç kimse kaybetmeyecekti. Tekirdağ potansiyelinin farkına varacak ve kaliteli bir hizmet süreci burada başlayacaktı. Ama geç kalmış sayılmayız. İkinci dönem bunu almayı planlıyoruz.

“ETKİSİNİ BİR DALGA ŞEKLİNDE BU ŞEHRİN HER KÖŞESİNE TAŞINACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ”

Sandıklarda oy kullanacak olan bütün seçmelerimizi kırmızı, turuncu ve yeşil renklere boyadık. AK Parti üyesiyse oy kullanacak kişi onu yeşile boyadık. Hiçbir partiye üye değilse onu turuncu ile diğer partilere üye ise onu da kırmızı ile işaretledik. Yeşil ve turunculara dokunduk. Telefon açtık. Yanlarına gittik. İnşallah bunun etkisini bir dalga şeklinde bu şehrin her köşesine taşınacağını düşünüyoruz.”

AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan’ın konuşmasının ardından son olarak AK Parti Tekirdağ Milletvekili Çiğdem Koncagül kürsüye geldi.

KONCAGÜL: “SİYASET BAŞLANGICI BELLİ FAKAT SONU BELLİ OLMAYAN BİR OKULDUR”

Vekil Koncagül konuşmasında kadının siyasetteki yerine vurgu yaparken; ”Kurulduğu günden bu yana AK Parti kadrolarında farklı görevler almış bir kardeşiniz olarak siyaset akademisinin ilk mezunlarından biri olmanın gururunu taşıyorum. Bu akademiler, siyasi tecrübenin, siyasal iletişimin bilgi ve donanımla harmanlandığı çok kıymetli eğitim programlarıdır. Siyaset başlangıcı belli fakat sonu belli olmayan bir okuldur. Bu okuldan ömür boyu mezun olmazsınız. Hayatınızın her anında artık siyaset vardır. Bugün siyasette kadın olmanın arka planında yaşananları konuşalım.” ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmalarının ardından programa geçilirken Eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkan Vekili Av. Fatoş Gürkan basına kapalı olarak devam eden buluşmada partililere hitap ederek yaklaşan seçim öncesi yapılması gerekenler ve izlenecek stratejiler hakkında bilgi verdi.

Kaynak: Tekirdağ Canlı Haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.