DOLAR 14,1029 0.07%
EURO 15,6876 -0.33%
ALTIN 875,170,35
BITCOIN 614953-2,57%
Tekirdağ

PARÇALI BULUTLU

19:01

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Ahbap Tekirdağ 240 cana umut oldu

ABONE OL
8 Kasım 2018 10:50
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’nin dört bir yanında gönüllülük esasıyla toplum yararına hizmet veren Anadolu Halk ve Barış Platformu (AHBAP), Ahbap Tekirdağ adıyla Tekirdağ’da gerçekleştirdiği çalışmalara her geçen gün yenisini eklemeye devam ediyor.
SEVGİNİN VE GERÇEÄžİN PEŞİNDE KOŞUYORLAR
Eğitim, Yardımlaşma, İnsanlık, Çevre, Sanat, Bilim & Teknoloji, Ağ ve Medya Çalışma Grupları ile toplum yararına projeler üretip uygulamaya koyan ekip neredeyse her gününü dolu dolu yaşayarak sloganlarında olduğu gibi Sevginin ve Gerçeğin Peşinde koşuyor.
240 KİŞİNİN HAYATINI KURTARABİLECEK KAN BAÄžIŞINDA BULUNULMASINI SAÄžLADILAR
Son olarak Kızılay ile işbirliğine giden Ahbap Tekirdağ, Tekira AVM önünde gerçekleşen kan bağışı kampanyasında gönüllü çalışan üyeleri ile 240 kişinin hayatını kurtarabilecek kan bağışında bulunulmasını sağlayarak bir kez daha vatandaşların takdirini kazanmayı başardı.
ÖNCE KENDİLERİ KAN VERDİ
İlk olarak etkinliğe katılan Ahbap Tekirdağ üyelerinin kan verdiği organizasyonda 30 gönüllüsü ile gün boyu kan bağışının önemini anlatıp ”1 kan 3 can” sloganıyla Kızılay’ın broşürlerini vatandaşlara dağıtan Ahbap Tekirdağ, gün sonunda 80 kişinin kan bağışı yapmasında etkin rol oynadı.
”VATANDAŞLARIMIZ SESİMİZE KULAK VERİP GELİP KAN BAÄžIŞINDA BULUNDULAR”
Kızılay ile birlikte çalışmalara devam etmek istediklerini belirten Ahbap Tekirdağ İnsanlık Çalışma Grubu Başkanı Devrim Yaşar Yılmaz; ” Bugün çok güzel bir etkinliğe imza atmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kızılay ile birlikte yaptığımız çalışmada bizler sadece halkımıza kan vermenin önemini hatırlatmaya çalıştık. Bir kahve molası verilebilecek vakitte 3 can kurtarılabileceği bilgisi paylaştık. Vatandaşlarımız da sesimize kulak verip gelip kan bağışında bulundular.” dedi.
”İYİLİK ÜZERİNE İNŞA EDİLMİŞ BİR TOPLULUÄžUZ”
Ahbap Tekirdağ’ın sadece kan verme projesi olmadığının altını çizerek sözlerine devam eden Yılmaz; ”Bizler yeri geliyor ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın ihtiyacını ortadan kaldırıyoruz. Yeri geliyor sokak hayvanları, kuşlar için çalışmalar yapıyoruz. Fidan dikiyor, çevremizi temizliyoruz. Huzurevindeki büyüklerimiz ile hep birlikteyiz. İyilik üzerine inşa edilmiş şehirlerimizi ve ülkemizi geleceğe taşımak üzere projeler üreten bir topluluğuz.” ifadelerini kullandı.
SOSYAL MEDYADA DA AHBAP TEKİRDAÄž
AHBAP çatısı altında sosyal medya üzerinden bir araya gelen topluluk facebook, twitter ve instagram’da ahbaptekirdağ adıyla yaptıkları tüm çalışmaları takipçileri ile paylaşıyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.