DOLAR 14,1029 0.07%
EURO 15,6876 -0.33%
ALTIN 875,170,35
BITCOIN 614953-2,57%
Tekirdağ

PARÇALI BULUTLU

19:01

AKŞAM'A KALAN SÜRE

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI TÖRENLERLE KUTLANDI

ABONE OL
24 Nisan 2023 14:17
0

BEĞENDİM

ABONE OL

23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı’nın 103. yılı kutlamaları Tekirdağ Valiliği önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı.

Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çelenk sunulması ile başlayan tören makam temsil ve teslimi ile devam etti.

Amfi tiyatroda devam eden kutlama programı saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlarken günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdür Ersan Ulusan gerçekleştirdi.

İl Millî Eğitim Müdürümüz Ersan Ulusan’ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yaptığı konuşmada şunları söyledi:

ULUSAN: “23 NİSAN GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK TARAFINDAN ÇOCUKLARIMIZA BAYRAM OLARAK ARMAĞAN EDİLMİŞTİR”

“Bundan 103 yıl önce ecdadımız, tüm imkânsızlık ve zorluklara rağmen inançla verdiği bağımsızlık mücadelesiyle topyekûn Kurtuluş Savaşı’nı başlatmış, şanlı tarihimizin şeref levhalarındaki en güzel örnek olan İstiklal Harbi’ni zaferle taçlandırmıştır. Aziz Milletimizin kadınıyla erkeğiyle Milli Mücadele’de gösterdiği direniş ve kahramanlık, vatan sevgisinin en eşsiz örneklerinden biri olmuş, Cumhuriyetimizin ilanına giden yolda en büyük güç ve cesaret kaynağı olan Kurtuluş Savaşı, tüm işgalci güçlere karşı imanın, cesaretin, vatan sevgisinin müstesna bir tezahürü olmuştur.

23 Nisan 1920, “Milletin istiklâlini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır.” sözünden hareketle ecdadımızın vatan toprakları uğruna büyük mücadeleler vererek bağımsızlığına ve özgürlüğüne sahip çıkma adına Milli İradeyi hâkim kılıp Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni meydana getirdiği tarihtir. Bağımsızlık yolunda Aziz Milletimizin azim ve kararlılıkla başlattığı Kurtuluş Mücadelesinin son adımı bugün atılmış ve ulusal egemenliğimizin tescillendiği 23 Nisan günü, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklarımıza bayram olarak armağan edilmiştir. 23 Nisan, Çocuk Bayramı olmasının yanı sıra, hâkimiyetin kayıtsız şartsız millete ait olduğunun tescil edildiği tarihtir. Türk Milletinin ebediyen bağımsız yaşayacağının ve bu bağımsızlığını da ancak milletin azmi ve kararlılığı ile sağlayacağının somut bir ifadesidir.

23 Nisan, sadece Ulusal Egemenlik Bayramı olarak değil, aynı zamanda Çocuk Bayramı olarak, Atatürk’ün ve Milletimizin çocuklarımıza verdiği önemin, inancın ve güvenin bir göstergesidir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda, sadece dostluk köprülerinin temelleri değil, yaşanabilir bir dünyanın temelleri de güçlendirilmektedir.

“EGEMENLİĞİMİZİN TEMİNATI VE CENNET VATANIMIZIN SAHİPLERİSİNİZ”

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Meclisimizin açılış gününü Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak ilan; bayramı da sizlere armağan etmiştir. Bayramınız Kutlu Olsun! Sizler, en değerli varlığımız, sevginin, umudun ve kardeşliğin temsilcileri olarak aydınlık yarınlarımızın güvencesisiniz. Millî, manevi değerlerimizle al bayrağımızın gölgesinde büyüyecek ve yarının güçlü Türkiye’sini inşa edecek sizlersiniz. Egemenliğimizin teminatı ve cennet vatanımızın sahiplerisiniz. Geleceğimiz sizlerin omuzlarında yükselecek, Millî Egemenlik sizlerle yaşamaya devam edecektir. Tarihimizi idrak ederek, millî ve manevi değerlerimize sahip çıkmanız en büyük arzumuzdur.

Bu vesileyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk Başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve ilk meclisimizin üyelerini, vatanı ve bayrağı için canını seve seve vermiş Aziz Şehitlerimizi, ebediyete irtihal eden Kahraman Gazilerimizi, Milli Mücadele’ye canıyla, malıyla, emeğiyle katılmış Aziz Milletimizin bütün fertlerini rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 103’üncü yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun!”

ALKIŞLAR EŞLİĞİNDE SONA ERDİ

Resim, kompozisyon ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerin verildiği programda halk oyunları gösterileri devam ederken 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 103. Yılı kutlamaları alkışlar eşliğinde sona erdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.