DOLAR 14,1029 0.07%
EURO 15,6876 -0.33%
ALTIN 875,170,35
BITCOIN 614953-2,57%
Tekirdağ

PARÇALI BULUTLU

19:01

AKŞAM'A KALAN SÜRE

YAŞADIĞINIZ BİNA DEPREME DAYANIKLI MI?

ABONE OL
21 Şubat 2023 15:13
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından, Tekirdağ’ın deprem bölgesinde yer alması gerçeğini göz önünde bulundurarak olası bir afet sonrasında yaşanabilecek can ve mal kaybını en aza indirmek amacıyla bir farkındalık projesi kapsamında Tekirdağ genelinde 01.01.2000 tarihi öncesi ruhsat almış betonarme binaların deprem performansının belirlenmesine yönelik çalışmalar devam ediyor.

Konu ile ilgili açıklama yapan Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul; “Uzun yıllardır deprem endişesiyle yaşadığımızı; binbir emekle elde ettiğimiz, sevdiklerimizin anılarıyla dolup taşan sıcak yuvalarımızın sizin için ne kadar değerli olduğunu biliyoruz. Tekirdağ’ın deprem bölgesinde yer alması gerçeğini göz önünde bulundurarak bu şehirde yaşayan bir kişinin bile hayatının riske girmemesini istiyoruz. Bu sebeple Tekirdağ Büyükşehir Belediyemiz tarafından depreme hazırlık çalışmaları titizlikle devam ediyor. Binaların deprem performansının belirlenmesine yönelik ücretsiz olarak başlatılan çalışma kapsamında Tekirdağ Büyükşehir Belediyemiz bünyesinde teknik bir saha ekibi kuruldu. Kurulan saha ekiplerince gerekli görülen taşıyıcı sistem elemanlarında beton kalitesi ve donatıların mevcut durumu ile ilgili inceleme yapılarak binaların risk sınıfı belirlenecek.” dedi.

Binalarının deprem dayanımını öğrenmek isteyen vatandaşlar için başvuru koşulları belirlenmiş olup, başvurular www.tekirdag.bel.tr/yapi_analizi_talep_formu internet sitesi üzerinden alınacak..

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.