DOLAR 14,1029 0.07%
EURO 15,6876 -0.33%
ALTIN 875,170,35
BITCOIN 614953-2,57%
Tekirdağ

PARÇALI BULUTLU

19:01

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Aşırı Sıcaklara Dikkat!

ABONE OL
11 Temmuz 2017 14:41
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tekirdağ Halk Sağlığı Müdürlüğünden Aşırı Sıcaklar Konusunda Uyarı ve Alınacak Önlemler

Tekirdağ Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Tekirdağlı vatandaşlara yaklaşan aşırı sıcaklar konusunda uyarılar ve alınacak önlemler konusunda açıklama yapıldı.

Tekirdağ Halk Sağlığı Müdürlüğü, son günlerde artan sıcaklara karşı uyararak, 10.00-16.00 saatleri arası mecbur kalınmadıkça dışarı çıkılmaması gerektiğini bildirdi.
 
Sıcaklık ve nem artışına bağlı olarak vücut ısısı artarken metabolizma bu yeni duruma uyum sağlamaya çalışıyor. Aşırı sıcaklar çeşitli sağlık problemlerini de beraberinde getiriyor. Bu nedenle Tekirdağ Halk Sağlığı Müdürlüğü, vatandaşlara çeşitli uyarılarda bulundu.

Güneş Çarpmasından Korunma Yöntemleri için Tıklayınız.

AŞIRI SICAK HASARA YOL AÇABİLİR
Tekirdağ Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, yaşlılar, bebekler ve kronik hastalığı olanlarda terleme mekanizması ile vücut ısısının dengede tutulmasının her zaman mümkün olmadığı vurgulanarak, ”Yine ortamdaki nem oranı yüksekse terleme suretiyle vücut ısısı yeterli düzeyde düşmeyebilir. Ayrıca aşırı kilo, herhangi bir hastalığa bağlı yüksek ateş, aşırı sıvı kaybı (dehidratasyon),kalp hastalığı, ruh ve sinir hastalığı, alkol ve uyuşturucu madde kullanımı ile tedavi amaçlı bazı ilaçların (tansiyon düşürücüler, idrar söktürücüler vb.) kullanımı da sıcak havalarda terlemeyi etkileyen diğer faktörlerdendir. Bu gibi durumlarda yükselen vücut ısısı beyin ve diğer hayati organlarda hasara yol açabilir. Yeryüzüne ulaşan güneş ışınlarının D vitamini sentezi gibi olumlu etkilerinin yanında zararlı etkileri de oldukça fazladır. Maruz kalınan UV radyasyonun en yüksek düzeyde olduğu 10.00-16.00 saatlerinde mecbur kalınmadıkça dışarı çıkılmamalıdır.
AŞIRI SICAKLARDAN EN ÇOK ETKİLENEN RİSK GRUPLARI:
”Yalnız yaşayan 65 yaş ve üzerindeki yaşlılar, dört yaşından küçük çocuklar, bakıma ihtiyacı olanlar, hamileler, açık alanda çalışanlar, aşırı kilolular, kronik hastalığı (şeker hastalığı, kalp-damar hastalıkları, beyin-damar hastalıkları, psikolojik hastalıklar, kronik solunum sistemi hastalıkları, karaciğer hastalıkları, böbrek hastalıkları) olanlar, sürekli ilaç (özellikle tansiyon düşürücü, idrar söktürücü, depresyon ve uyku ilaçları) kullanan kişiler, sokak çocukları ve evsizler. Özellikle kronik hastalığı bulunan ve yalnız yaşayan yaşlılar en çok risk taşıyan gruptur.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.